17 C
De Bilt

Gemeente gaat over tot inning dwangsom van € 200.000 bij Oostappen Groep

De gemeente Terneuzen gaat over tot het daadwerkelijk innen van een dwangsom van € 200.000 bij Oostappen Groep B.V., waarvan de bekende Peter Gillis eigenaar is. Deze dwangsom werd opgelegd voor het huisvesten van arbeidsmigranten op recreatiepark Marina Beach. Oostappen Groep B.V. had tot 13 april de tijd om een zienswijze in te dienen, maar deed dit niet.

Dwangsom

De gemeente Terneuzen legde al in 2018 de dwangsom van € 100.000 op bij de Oostappen Groep in verband met de huisvesting van arbeidsmigranten. Over deze zaak moet de Raad van State nog uitspraak doen. Bij nieuwe controles in 2021 (juli en oktober) werden opnieuw arbeidsmigranten aangetroffen. In januari 2022 legden we hiervoor de dwangsom op van € 200.000.

Omdat we bij controles in 2022 (mei en oktober) en februari van dit jaar opnieuw arbeidsmigranten aantroffen, vorderen we de € 200.000 in. Daarnaast legden we op 28 maart 2023 een nieuwe, hogere dwangsom van € 400.000 op om Oostappen te bewegen om de overtredingen te stoppen. Om deze boete te voorkomen, moeten alle arbeidsmigranten voor 30 juni van het park af zijn.

Integrale aanpak in Brabant en Zeeland

De overheden in Brabant en Zeeland hebben al enige tijd extra aandacht voor de recreatieve sector (recreatieparken). De partners worden hierbij ondersteund door Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland. Het is een taak van de (gezamenlijke) overheid om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd, dat iedereen gelijke kansen krijgt én dat de leefomgeving veilig is en blijft. Wanneer vermoedens bestaan dat deze zaken in het geding zijn, treedt de overheid hier tegen op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio