9 C
De Bilt

Gemeente Sluis heeft schoonste stranden van Nederland én Zeeland

Sluis Donderdag 29 juli 2021 is de gemeente Sluis tijdens de landelijke strandverkiezingen uitgeroepen tot schoonste strandgemeente van Nederland en Zeeland. De landelijke strandverkiezing wordt georganiseerd door Strand Nederland. Professionele inspecteurs keuren onder andere de locaties van het parkeerterrein tot de strandopgang en van het paviljoen tot de vloedlijn. Vervolgens worden alle resultaten en omstandigheden zorgvuldig gewogen.

Schoonste stranden

De prijsuitreiking was dit jaar bij Strandpaviljoen Vrijstaat Nederzandt in Langevelderslag (Noordwijk). Tijdens deze ceremonie werd niet enkel het schoonste strand van Nederland bekend gemaakt maar ook de schoonste stranden per provincie. De stranden van de gemeente Sluis vielen dubbel in de prijzen want de gemeente is uitgeroepen tot het Schoonste Strand van Zeeland. Wethouder Rian de Feijter was tijdens deze ceremonie aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

“Ik wil iedereen bedanken die hieraan meegewerkt heeft. Ten eerste alle medewerkers, Paul Michielsen Holding B.V. die iedere avond en iedere ochtend een rondje rijdt op onze stranden, de inwoners van de Gemeente Sluis en toeristen die hun afval netjes weggooien. Daarnaast mijn complimenten voor de eigenaren van de strandpaviljoens.” Volgens Rian de Feijter is onze gemeente nu niet alleen de gemeente met de meeste zonuren maar nu dus ook met de schoonste stranden: “Geniet deze zomer van de zon en van het strand.”

We zien onze inwoners, bezoekers en toeristen graag op onze schone stranden met inachtneming van de coronamaatregelen: houd 1,5 meter afstand, geef elkaar ruimte en houd zoveel mogelijk rechts aan op duinovergangen, trappen en duinpaden. Op de duinovergangen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Bezoek ook eens één van de andere, minder drukke, stranden aan onze kust.

De resultaten van de landelijke strandverkiezingen zijn voor iedereen zichtbaar op www.strandinspecties.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio