15.1 C
De Bilt

Gesprek over Hedwigepolder met minister Van der Wal wellicht iets te vertrouwelijk

Op maandag 29 augustus 2022 bracht minister Van der Wal een werkbezoek aan Zeeland. Zij bezocht tijdens dit bezoek onder andere de Hedwigepolder. Zo ging zij aan verschillende tafels (maximaal 10 minuten) in gesprek met betrokkenen in de regio bij het besluit om eb en vloed terug te brengen in de Hedwigepolder.

Voor deze ‘dialoog met de regio’ werden per mail 4-6 leden van college en gemeenteraad van Hulst uitgenodigd. De Provincie deed daarbij het dringende verzoek om vertrouwelijk met deze uitnodiging om te gaan.

Samenstelling afvaardiging Hedwigedossier

In reactie op deze uitnodiging besloot het college de eerste en tweede locoburgemeester af te vaardigen; dit omdat de burgemeester vanwege vakantie niet aanwezig kon zijn. Daarnaast zijn vier raadsleden benaderd die zodanig bekend zijn met het Hedwigedossier dat zij de belangen van de gemeente Hulst in de beperkte tijd optimaal kunnen behartigen.

Kennis over dossier maatgevend

Achteraf gezien was het beter geweest om de uitnodiging te bespreken met de fractievoorzitters, ondanks het verzoek van de Provincie tot vertrouwelijkheid. Burgemeester Mulder bespreekt dit met de fractievoorzitters tijdens een bijeenkomst van het presidium op 7 september 2022. Het college hecht eraan te benadrukken dat voor de samenstelling van de afvaardiging ervaring met het Hedwigedossier maatgevend is geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio