15.2 C
De Bilt

Hulst helpt bij hoge energierekening met investering van half miljoen

Gemeente Hulst zet tot 2024 ruim een half miljoen euro in om huishoudens met een hoge energierekening te ondersteunen. Het Rijk stelt dit bedrag ter beschikking voor de aanpak van energiearmoede. Voorwaarde is dat het bedrag inzet wordt voor maatregelen die helpen de energierekening te verlagen of het energiegebruik in de woning te verminderen.

Energierekening

Energiebank Hulst Uit onderzoek blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met lokale organisaties. Hulst werkt daarom samen met de recent opgericht Energiebank Hulst. De Energiebank Hulst leidt de komende periode energiecoaches op. Deze gaan vanaf september actief op pad om de doelgroep te voorzien van advies. Daarnaast helpen zij bij het uitvoeren van kleine energiebesparende maatregelen (zoals het inregelen van CV-systemen, kierdichting, tochtborstels, radiatorfolie en ledlampen).

900 huishoudens

In Hulst hebben een kleine 900 huishoudens te maken met energiearmoede. Dit zijn huishoudens met enerzijds een laag inkomen en anderzijds een hoge energierekening. De gemeenteraad bespreekt deze plannen in de commissie Ruimte op dinsdag 20 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio