15.8 C
De Bilt

Informatiemarkt voor buurtbewoners Sint Albert in Sas van Gent

Op donderdag 30 mei organiseren woningcorporatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en de gemeente Terneuzen een informatiemarkt voor de wijk Sint Albert in Sas van Gent. Tussen 16.00 en 20.00 uur kunnen wijkbewoners kennismaken met de verschillende (wijk)organisaties en verenigingen die in de wijk actief zijn. Voor kinderen is er een springkussen en kinderanimatie aanwezig.

Jaarlijks maken woningcorporaties, huurdersorganisaties en de gemeente Terneuzen prestatieafspraken met elkaar over de opgaven in de woningmarkt en leefbare wijken. Naar aanleiding van deze afspraken is er vorig jaar een leefbaarheidsonderzoek (enquête) in de wijk uitgezet. Uit de resultaten kwam naar voren dat buurtbewoners niet goed op de hoogte zijn van de aanspreekpunten en organisaties in de wijk, maar dat hier wel behoefte aan is.

Informatiemarkt

Bezoek de stands op de informatiemarkt en neem deel aan de verschillende activiteiten. Maak kennis met de verschillende organisaties, andere buurtbewoners en wissel ideeën uit voor de wijk. De markt vindt plaats op het buitenterrein en grasveld voor buurthuis Clubgebouw St. Albert, Van Milstraat 2 in Sas van Gent. Bij slecht weer verhuizen de activiteiten naar binnen. Ook is er voor iedereen een gratis kopje soep en brood (op=op).

Deelnemende organisaties

Van aan-z is maatschappelijke ondersteuning, de formulierenbrigade, Iedereen Telt Mee, het jeugdpreventieteam en Tafeltje-dek-je aanwezig. Verder zijn ook Basisschool De Statie, de GGD, de wijkagent, vereniging De Sasse brug, de Stadsraad Sas van Gent, Buurtbemiddeling, Natuur & Zo, Sasse Tafeltennis Vereniging, De Zonnebloem, Motorclub Zeeuws Vlaanderen en woningcorporatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen aanwezig. Ook de gemeente Terneuzen is vertegenwoordigd door wijkcoördinatie, het jongerenloket en Hoplr/Doemee.Terneuzen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio