13.6 C
De Bilt

Invordering en nieuwe dwangsom voor Oostappen Groep in Terneuzen

De gemeente Terneuzen gaat over tot het invorderen van een dwangsom van € 200.000 bij Oostappen Groep B.V. voor het huisvesten van arbeidsmigranten op recreatiepark Marina Beach. Daarnaast is een nieuwe dwangsom opgelegd van € 400.000 euro bij een volgende overtreding.

De gemeente Terneuzen legde al in 2018 de som van € 100.000 neer bij de Oostappen Groep. Over deze zaak moet de Raad van State nog uitspraak doen. Bij nieuwe controles in 2021 (juli en okt) troffen wij echter weer arbeidsmigranten aan. In januari 2022 legden we hiervoor een som op van € 200.000.

Doordat we bij controles in 2022 (mei en oktober) en februari van dit jaar opnieuw arbeidsmigranten aantroffen, vorderen we de € 200.000 in. Ook leggen we een nieuwe, hogere dwangsom van € 400.000 op om Oostappen te bewegen om de overtredingen te stoppen. Om deze dwangsom te voorkomen, moeten alle arbeidsmigranten binnen drie maanden van het park af zijn.

Steeds hogere dwangsommen

Burgemeester Erik van Merrienboer: “Helaas blijft de Oostappen Groep de regels overtreden. Als vaststaat dat sprake is van overtredingen van het bestemmingsplan, moeten wij handhaven en zorgen dat de overtreding stopt. Daarom gaan we over tot invordering van opgelegde dwangsommen en leggen we steeds hogere dwangsommen op bij nieuwe overtredingen.”

Integrale aanpak in Brabant en Zeeland

De overheden in Brabant en Zeeland hebben al enige tijd extra aandacht voor de recreatieve sector (recreatieparken). De partners worden hierbij ondersteund door Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland. Het is een taak van de (gezamenlijke) overheid om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd, dat iedereen gelijke kansen krijgt én dat de leefomgeving veilig is en blijft. Wanneer vermoedens bestaan dat deze zaken in het geding zijn, treedt de overheid hier tegen op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio