19 C
De Bilt

Klimaatweek in Hulst van 31 oktober tot en met 5 november

Vanaf maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november 2022 is het de Nationale Klimaatweek. De gemeente Hulst organiseert in deze week verschillende bijeenkomsten.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de klimaatweek vinden er vijf bijeenkomsten plaats op verschillende locaties. Tijdens deze bijeenkomsten staan verschillende thema’s op het programma, zoals het vergroenen van tuinen en dorpen, het isoleren van woningen en het hergebruik van materialen. Tijdens deze avonden laten sprekers zien welke mogelijkheden er zijn en hoe deze bijdragen aan het verbeteren van onze woonomgeving.

Programma en locaties Klimaatweek

In totaal zijn er vijf avonden met Klimaatcafé:

 • Maandag 31 oktober 2022 – 19.00 uur – gemeenschapscentrum Malpertuus in Clinge.
  Kuijks Schilders vertelt alles over enkel glas en oud dubbel glas en waarom het aan te raden is om dit te vervangen door HR++ glas. Energiek Zeeland helpt uw huis slim te verduurzamen.
 • Dinsdag 1 november 2022 – 19.00 uur – Den Dullaert in Hulst.
  Iso Energy laat zien hoe het na-isoleren van uw woning meer comfort en energiebesparing kan geven. Ook vertelt Natuur&Zo welke invloed overmatige regen heeft op de regio en wat kunt u hier aan doen?
 • Woensdag 2 november 2022 – 19.00 uur – Dorpscentrum in Vogelwaarde.
  Deze avond geeft Duurzaam Bouwloket onafhankelijk advies bij het isoleren en verduurzamen van uw woning. Gemeente Hulst neemt de inwoners van Vogelwaarde mee naar 2050. Vanuit het Vogelwaarde van vandaag maken we plannen, gaan we dromen en vooruitkijken.
 • Donderdag 3 november 2022 – 19.00 uur – Dorpscentrum De Warande in Sint Jansteen.
  Poppe Installatietechniek laat de werking van een warmtepomp zien. Energiek Zeeland helpt met uw huis slim te verduurzamen en Natuur&Zo laat zien welke invloed overmatige regen op de regio heeft en wat kunt u hier aan doen?
 • Vrijdag 4 november 2022 – 19.00 uur – Gemeenschapshuis Hof ter Nesse in Ossenisse.
  Project Play Plastic demonstreert de mogelijkheden van hergebruik van plastic. Kinderen mogen zelf aan de slag om iets moois te maken van plastic. De Zeeuwse Milieufederatie vertelt welke bomen, struiken en bloemen het meeste bijdragen aan een gezonde leefomgeving.

Afsluiting van de Klimaatweek

Op zaterdag 5 november 2022 sluiten we de Klimaatweek af met een Klimaatmiddag. Merijn Tinga – Nederlands bioloog, beeldend kunstenaar, kitesurfer en activist – komt langs. Als Plastic Soup Surfer onderneemt Merijn acties om aandacht te vragen voor de problemen die zwerfvuil veroorzaakt. Project Play Plastic laat met demonstraties zien wat de mogelijkheden zijn van hergebruik van plastic. Een leuke middag voor kinderen om zelf aan de slag te gaan om iets moois te maken van plastic. De Klimaatmiddag vindt plaats in Den Dullaert in Hulst en start om 13.30 uur.

Aanmelden

Om een van de bijeenkomsten bij te wonen kunt u zich aanmelden bij de heer S. Fassaert van de gemeente Hulst via e-mailadres info@gemeentehulst.nl De eerste 50 aanmeldingen ontvangen een klimaatvriendelijk cadeau!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio