22.5 C
De Bilt

Ontdek jouw Groene Liefde tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april in regio Terneuzen

Zeeuws-Vlaanderen – Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, vindt plaats op zaterdag 6 april en staat in het teken van Groene liefde. Bij Kom in de Kas hebben we heel veel Groene liefde om te geven. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas en nog veel meer.

Kom in de Kas is een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. Iedereen is uitgenodigd om op zaterdag 6 april van 10.00 tot 16.30 uur zijn of haar Groene Liefde te ontmoeten.

Jouw Groene Liefde is zóóó dichtbij

Een van de twee bedrijven die deelneemt aan regio Zeeuws-Vlaanderen is Van Adrichem Kwekerijen, de betrouwbare producent van de smakelijkste grove trostomaten, u herkent de trostomaten uit duizenden. Die dieprode kleur. Die frisgroene kroon. Die stevige bite. Lekker! Het is het resultaat van ruim 60 jaar ervaring en liefde voor het vak. De vakkennis die is overgedragen van vader op zoons, werd steeds verder verfijnd. En nog elke dag zijn ze bezig met verbeteren. Zo startten ze in januari 2014 in Westdorpe met de nieuwe locatie. Hier slaan ze de volgende slag in duurzaamheid, dit is het ‘thuis’ van de top in tomaten: Sublimato.

Het andere bedrijf is Van Duijn De Jong Aubergines, een toonaangevend glastuinbouwbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het telen van aubergines. Van Duijn de Jong Aubergines blijft zich ontwikkelen. Dankzij diverse innovaties op het gebied van teelt, energie, automatisering en kwaliteit maken ze hun producten steeds beter, duurzamer en veiliger. Dat blijven ze de komende jaren natuurlijk doen, zodat het bedrijf gezond blijft en klaar is voor de toekomst.

Hoe voelt een Aubergine?
Hoe voelt een Aubergine? – Foto: @ Rolf van Koppen Fotografie

Activiteiten

Er valt veel te leren, te zien en te beleven. Uiteraard staat de kweker klaar om al je vragen te beantwoorden. Proeverijen van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt maar er zijn ook diverse leuke attracties voor de kinderen zoals het kinderplein met o.a. een springkussen met glijbaan. Er kan met een treintje door een deel van het gebied worden gereden.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. In de regio Zeeuws-Vlaanderen nemen twee bedrijven deel. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.30 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan in de straat, langs een kant van de weg. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio