14.8 C
De Bilt

NK Tegelwippen in Sluis voor een groenere toekomst

De gemeente Sluis nodigt inwoners uit om actief deel te nemen aan het NK Tegelwippen. Elke bijdrage telt, groot of klein! Door tegels te verwijderen en te vervangen door groen, kan iedereen een waardevolle bijdrage leveren aan het vergroten van de biodiversiteit en het creëren van een klimaatbestendige leefomgeving.

Duurzaam

De gemeente Sluis doet dit jaar voor het eerst mee aan het NK Tegelwippen, een landelijke actie ter bevordering van klimaatadaptatie door het vervangen van tegels door groen. Met deze stap wil de gemeente bijdragen aan een duurzamere omgeving waarin iedereen kan meewerken aan een groenere toekomst.

Al 450 tegels gewipt in Sluis!

De gemeente heeft al een indrukwekkend aantal van 450 tegels vervangen door groen, wat neerkomt op een gemiddelde van ruim 20 tegels per deelnemer! Dankzij de toewijding en inzet van onze betrokken inwoners, heeft het NK Tegelwippen in Sluis een vliegende start gemaakt. Dit is een geweldige prestatie en de gemeente is dankbaar voor de vele inwoners die zich hebben ingezet om dit te realiseren. Laten we deze positieve energie voortzetten en samen streven naar een groenere toekomst voor onze gemeente!

Gebruik de tegeltaxi voor extra gemak

Om deelname aan het NK Tegelwippen nog laagdrempeliger te maken, biedt de gemeente een gratis tegel ophaalservice aan: de tegeltaxi. Inwoners kunnen in de maanden september en oktober gratis gebruikmaken van deze dienst, die ervoor zorgt dat de tegels op een efficiënte en milieuvriendelijke manier worden afgevoerd. Aanmelden voor de tegeltaxi en de voorwaarden via www.gemeentesluis.nl/tegeltaxi.

Meld je aan op www.nk-tegelwippen.nl

Ben je enthousiast om je steentje bij te dragen aan een groenere gemeente Sluis? Meld dan de verwijderde tegels uit jouw tuin aan op www.nk-tegelwippen.nl. Hier kun je jouw bijdrage registreren en meehelpen om Sluis naar de top van het NK Tegelwippen te brengen.

Laten we samen streven naar een groenere, klimaatbestendige en duurzame toekomst voor iedereen! Doe mee aan het NK Tegelwippen en vervang tegels door groen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio