6.8 C
De Bilt

Opening speeltuin Sas van Gent verplaatst naar 23 september

De opening van de nieuwe speeltuin aan de Baljuwstraat in Sas van Gent vindt een week later plaats. Dit vanwege het slechte weer dat we morgen, vrijdag 16 september, verwachten. De feestelijke opening begint op 23 september om 14.15 uur met een optocht vanaf de basisschool naar de speeltuin. Daar zullen wethouder Sonja Suij (Jeugd), Ralph van Dijk (directeur van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen) en de bedenker van de naam van de nieuwe speeltuin, die naam onthullen.

Vertier in speeltuin Sas van Gent

Na het officiële gedeelte is er volop vertier in de speeltuin. Zo is prinses Rapunzel aanwezig, kunnen kinderen zich laten schminken, maakt een ballonnenclown de mooiste creaties en is er een gratis ijsje. Medewerkers van SportPunt Terneuzen organiseren een minitoernooi op het trapveldje aan het Rapenburg in de wijk.

Samen hard gewerkt

Wethouder Suij is enthousiast: “Ik ben trots op wat we samen met veel partijen in Sas van Gent voor elkaar hebben gekregen. Dankzij de kinderen maakten we een prachtig ontwerp voor de speeltuin. Vrijwilligers hielpen ons bij het aanleggen van de paden. In de zomervakantie konden de kinderen al spelen in de speeltuin. Nu al zien we wat zo’n mooie voorziening doet voor een kern en wijk. Het verbindt niet alleen kinderen, maar ook volwassenen. Het levert ontzettend veel sociaal kapitaal op en meer fysieke en mentale gezondheid.”

Gezond in de Stad en Regio Deal Terneuzen

De speeltuin in Sas van Gent is mede mogelijk gemaakt door gelden vanuit het rijksprogramma Gezond In de Stad (GIDS) en de Regio Deal Terneuzen. GIDS is bedoeld om de leefomgeving in samenspraak met, in dit geval jonge, inwoners te verbeteren. De Regio Deal Terneuzen ondersteunt dit met regiogelden die zijn voorzien om de leefbaarheid van de stad te verbeteren. Het gaat daarin vooral om de samenspraak met inwoners over het verbeteren van de woon- en leefomgeving.

Herdenkingsbankje

Vorig jaar vond er een tragisch ongeluk plaats in de wijk. Een zesjarig jongetje verdronk in een vijver aan de Beneluxstraat. Vanwege deze gebeurtenis ontstond er intensief contact met de bewoners uit de wijk. In de speeltuin wordt een herdenkingsbankje voor het jongetje geplaatst.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio