4.1 C
De Bilt

Orange the World-vlag hijsen in Oostburg, Hulst en Terneuzen

Op vrijdag 24 november 2023 wordt de Orange the World-vlag gehesen bij de gemeentehuizen van alle drie de Zeeuws-Vlaamse gemeentes met de burgemeesters en/of wethouders en leden van de vijf vrouwelijke serviceclubs Agora, Inner Wheel, Ladies’ Circle, Soroptimisten en Zostera uit Zeeuws-Vlaanderen. Samen geven ze hiermee het lokale startsein voor de wereldwijde campagne Orange the World om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

Programma vlag hijsen

  • 09.00 uur: samen met burgemeester Vermue bij het stadhuis van de gemeente Sluis in Oostburg.
  • 12.00 uur: samen met burgemeester Jense van de gemeente Hulst bij het stadhuis in Hulst.
  • 15.45 uur: samen met wethouder Suij van de gemeente Terneuzen bij het stadhuis in Terneuzen.

Orange the World

Orange the World loopt jaarlijks van 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (de Internationale Dag van de Rechten van de Mens). In die periode zijn de 16 dagen van actie om geweld tegen vrouwen te stoppen. Helaas is inzet nog onverminderd hard nodig. Wereldwijd sterven 137 vrouwen per dag aan geweld van een familielid, partner of ex-partner.

Veilig, overal en altijd!

In 2023 is het thema van de campagne in Nederland ‘Veilig, overal en altijd’. Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt plaats op allerlei plaatsen; op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, via internet, achter de voordeur en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Van seksuele intimidatie tot femicide.

Sportclubs en boekhandels

De vijf lokale vrouwenclubs willen helpen de bewustwording te vergroten van zoveel mogelijk mensen in Zeeuws-Vlaanderen over het feit dat verschillende vormen van geweld overal in de samenleving plaatsvinden. En dat iedereen kan helpen door niet weg te kijken. We willen dat dit het onderwerp van gesprek wordt in de actieperiode. Daarom hebben we verschillende sportaccommodaties, theaters, scholen en bioscopen in Zeeuws-Vlaanderen bereid gevonden om speciale bierviltjes te gebruiken en posters op te hangen. Ook hebben we verschillende boekhandels en bibliotheken bereid gevonden om boekenleggers uit te delen en posters op te hangen.

Ik ben #medestander

Hopelijk helpt dit veel mensen om samen het gesprek aan te gaan over dit onderwerp. Want als iedereen #medestander wordt in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes in hun dagelijks leven, dan kunnen we met z’n allen dit geweld de wereld uit helpen. Tijdens de Orange the World campagne willen we iedereen uitnodigen om onderdeel van de oplossing te worden en zich #medestander in de strijd tegen geweld te verklaren. Meer hierover staat op www.orangetheworld.nl. De posters, bierviltjes en boekenleggers verwijzen naar deze website met medestanderspledge.

Oranje gebouwen of objecten in Zeeuws-Vlaanderen

De Zeeuws-Vlaamse gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst besteden ook dit jaar weer volop aandacht aan de campagne Orange the World. Dit doen ze door het oranje aanlichten van de brug over de Herengracht/Rozegracht in Terneuzen, De Kaaipoort in Aardenburg en de gemeentewinkel in Hulst. Alle gemeenten besteden ook aandacht aan het onderwerp op hun eigen kanalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio