8.1 C
De Bilt

Populierenbosje achter La Traviata in Hulst tijdelijk afgesloten wegens bomenkap

Tussen de Rijksweg en La Traviata is in Sint Jansteen een populierenbos. In dat bos vinden deze week werkzaamheden plaats door de gemeente Hulst. Daarom is wandelen er even niet toegestaan.

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente Hulst gaat een deel van de populieren in dit bos kappen. De buitenste twee à drie rijen populieren tegen de rijksweg blijven bijna allemaal staan. Tijdens de werkzaamheden gaan we voorzichtig te werk. Dit om schade aan de andere bomen en planten zoveel mogelijk te voorkomen.

Kappen populieren voor meer ruimte andere beplanting

De bomen nemen teveel licht weg voor de ontwikkeling van de overige beplanting. Door de bomen te kappen, krijgt die beplanting meer ruimte en licht. Daarnaast lost de kap van de bomen ook het wortelprobleem in de aangrenzende tuinen op. In de populieren zit op bepaalde momenten in het jaar ook veel spiraalgalluis. Die veroorzaakt een plakkerige stof. Die geeft aanslag op onder andere ramen, auto’s en terrassen. Door de kap wordt deze aanslag voorkomen.

Geen nieuwe bomen

Op deze plaats plant de gemeente geen nieuwe bomen. Zij planten in de loop van het jaar op andere plaatsen extra bomen. Dat doen ze omdat bomen belangrijk zijn voor een goede leefomgeving.

Wanneer zijn de werken?

De werkzaamheden starten in de loop van de week van 23 januari. Het werk duurt enkele dagen.

1 REACTIE

  1. De gemeente Hulst drijft de spot met deze zoveelste bomenkap, mooie grote bomen omdoen omwille van beetje plakkerig stof van een beetje luis, te gek voor woorden. Wij wandelen al jaren elke dag onze hond door dit gebied, er is geen probleem met een tekort aan licht en ruimte voor andere planten. Het is net zoals de bomenkap aan de Hulster Nieuwlandweg in het stadspark vorig jaar, ronduit schandalig ! Nieuwe bomen werden steeds beloofd, maar tot op heden helemaal niets geplant ! Ik kan nog zo een tijdje doorgaan met talloze andere voorbeelden van de voorbije jaren. En dat in deze tijd met zoveel klimaatproblemen. Er moeten dringend bomen bij, ipv kappen. Elk jaar sneuvelen in de buurt meer oude grote bomen, die nauwelijks worden vervangen. Er zit vast iemand op de gemeente Hulst die veel te zeggen heeft, en die thuis verwarmt met hout, en graag z’n jaarlijkse houtvoorraadje bijvult. Ons afschepen met het feit dat al deze bomen zogezegd ziek of gevaarlijk zouden zijn slikken we niet meer …. Natuurbehoud ? Boombeleid ? Yeah right …..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio