20 C
De Bilt

Realisatie IKC De Kreeke (Westdorpe) loopt vertraging op

In Westdorpe is de gemeente Terneuzen bezig de voorbereidingen voor de vernieuwbouw van integraal kindcentrum (IKC) De Kreeke. In bouwteamverband zijn we in 2022 gestart met het uitwerken van de plannen. De werkzaamheden lopen niet zoals verwacht en gepland. Ook is er sprake van een verschil tussen het voorliggende ontwerp en het beschikbaar gestelde budget. Daarom is besloten om de overeenkomst met de bouwteampartner te ontbinden. Hierdoor loopt de vernieuwbouw van het IKC vertraging op.

Voor het verder ontwerpen en de uitvoering van de vernieuwbouw moet de gemeente een nieuwe aanbesteding doen. Dit doet de gemeente in overleg met de gebruikers (school en kinderopvang) van het gebouw. De verwachting was dat de kinderen in 2024 in de vernieuwde, energieneutrale huisvesting konden intrekken. Deze planning loopt helaas uit. De school en de kinderopvang zitten nu tijdelijk in het schoolgebouw aan de Molenkreek, tegenover de vernieuwbouw. Om vandalisme te voorkomen, hebben we het leegstaande schoolgebouw dichtgetimmerd en plaatsen we camerabewaking.

Vernieuwbouw IKC

Het plan is om de school geheel te vernieuwen en zo in te delen dat ook de kinderopvang een plek krijgt in het gebouw. Ook de gymzaal renoveren we. Zo ontstaat een eigentijds én toekomstbestendig Integraal Kindcentrum (IKC) voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Wethouder Sonja Suij (Onderwijs): “Afscheid nemen van de huidige partij is de meest passende oplossing. We realiseren ons hierbij helaas dat dit consequenties heeft voor het vervolgtraject en de planning. Dit betekent dat de kinderen langer moeten wachten tot ze hun nieuwe school kunnen betrekken en dat betreuren we.”

Coen Kaijser, directeur basisschool De Kreeke: “Namens alle gebruikers van het toekomstige IKC De Kreeke wil ik aangeven dat de ontstane vertraging een teleurstelling is na een intensief jaar. We zitten nu in een tijdelijke huisvesting die verre van ideaal is voor ons onderwijsconcept. Dit is voor ons echter geen reden om stil te blijven zitten. Integendeel, samen met Kinderopvang Natuurkidz willen we juist deze ‘extra’ tijd samen effectief benutten en ervoor zorgen dat er dadelijk een prachtig, inspirerend gebouw staat voor de kinderen uit Westdorpe. We zijn vastberaden en blijven met optimisme bouwen aan deze prachtige voorziening.”

Verloop

In november 2021 besloot de gemeenteraad een investeringskrediet beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het huisvestingsvoorstel Westdorpe. Medio juli 2022 verleende de gemeente Terneuzen de opdracht aan de bouwteampartner voor het uitwerken van de plannen voor vernieuwbouw van IKC de Kreeke. Op 21 december 2022 was de feestelijke ondertekening van de bouwteamovereenkomst samen met alle gebruikers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio