9.6 C
De Bilt

Gemeente Sluis steunt de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Sluis – Ook de gemeente Sluis doneert 1 euro per inwoner voor steun aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Dat heeft de gemeenteraad tijdens de besluitvormende raadsvergadering op 9 februari 2023 unaniem besloten. We doneren hiermee ruim 23.000 euro.

Slachtoffers aardbeving

Wat zich in Turkije en Syrië afspeelt, is een ongekende ramp. Meer dan 20.000 mensen zijn om het leven gekomen. Vele mensen verkeren in gevaar, zijn familie en vrienden verloren, hun huis kwijt en hebben letterlijk niets meer.

Burgemeester Marga Vermue: ‘We leven intens mee met alle getroffenen van de aardbeving in Turkije en Syrië. Het is verschrikkelijk wat zich daar nu afspeelt. Onze gedachten gaan ook uit naar inwoners uit de gemeente Sluis die in angst en onzekerheid verkeren over het lot van hun familie of vrienden. We wensen hen heel veel sterkte!’ Samen met het college gaan we volgende week graag in gesprek met inwoners die oorspronkelijk uit Turkije of Syrië komen en/of daar familie, vrienden of kennissen hebben. En iedereen die zich wil aansluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio