14.9 C
De Bilt

Tall ships in Terneuzense Veerhaven

Scheepspotters opgelet! ‘s Werelds mooiste zeilschepen nemen deel aan de Tall Ships Races 2022. Deze week varen ze van Harlingen, over de Noordzee en de Westerschelde naar Antwerpen. Tussen dinsdag 19 en vrijdagmorgen 22 juli kun je de circa 40 schepen van dichtbij voorbij zien varen.

Tussenstop dinsdag en woensdag

Een aantal van deze zeilschepen is te wonderen tijdens een tussenstop in de Veerhaven van Terneuzen. Zij zijn dan niet toegankelijk voor publiek. Afhankelijk van het weer en getij komen de Belgische zeilschepen Rupel, Zenobe Gramme, Op Stok 3 en Saeftinghe dinsdagavond 19 juli of woensdagochtend 20 juli aan in de Veerhaven van Terneuzen. Deze schepen vertrekken naar Antwerpen op donderdagochtend 21 juli.

Donderdag

In de loop van donderdagmiddag 21 juli arriveren de Tall Ships Oosterschelde en Jens Krogh in de Veerhaven. De Oosterschelde is de laatst overgebleven originele Nederlandse driemaster uit het begin van de vorige eeuw en een van de weinige echt historische zeilschepen ter wereld. Op vrijdagmorgen 22 juli vertrekken de Oosterschelde en Jens Krogh naar Antwerpen.

Over the Tall Ships Races

De race bestaat dit jaar uit twee delen. De eerste race vond plaats tussen Esbjerg (Denemarken) en Harlingen. Op maandag 25 juli vertrekken de zeilschepen voor het tweede deel van de race vanuit Antwerpen en zeilen ze om het snelst naar Aalborg (Denemarken).

The Tall Ships Races is een jaarlijks Europees evenement, dat sinds 1956 wordt georganiseerd door Sail Training International. De grootste zeilschepen van over de hele wereld doen eraan mee. De crew aan boord van de Tall Ships bestaat voor minimaal 50 procent uit trainees, jongeren tussen de 15 en de 25 jaar.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio