10.2 C
De Bilt

Terneuzen organiseert Duurzaamheidsbeurs op 2 februari

Op donderdag 2 februari organiseert de gemeente Terneuzen van 15.00 tot 20.30 uur een Duurzaamheidsbeurs in Terneuzen. Het evenement is bestemd voor inwoners en ondernemers uit de gemeente en omstreken. Bezoekers kunnen er terecht voor een informatiemarkt, inspirerende werksessies, interessante lezingen en een netwerkbijeenkomst voor ondernemers.

De thema’s van de beurs zijn: verduurzaming huis & tuin, verduurzaming industrie, alternatieve mobiliteit en circulariteit. Om 15.00 uur opent wethouder Laszlo van de Voorde (transities klimaat en duurzaamheid) de Duurzaamheidsbeurs en de informatiemarkt. De Duurzaamheidsbeurs vindt plaats van 15.00 tot 21.00 uur in de CO3Campus, Zeelandlaan 2 in Terneuzen. De toegang is gratis.

Programma

Op de informatiemarkt zijn regionale aanbieders van innovatieve duurzame producten, diensten of bedrijfsvoering aanwezig om ondernemers en particulieren te helpen met het verduurzamingsplannen. Het programma is gericht op het informeren van inwoners en ondernemers. De informatiemarkt is open van 15.00 uur tot 20.30 uur. Daarnaast zijn er drie rondes werksessies en diverse lezingen. Voor de werksessies kunnen mensen zich vooraf aanmelden. Onder andere Dow Benelux., Yara Sluiskil, Shell en andere industriepartners geven gedurende de dag presentaties over verduurzaming. Om 21.00 uur sluiten we de beurs af met een informele bijeenkomst voor ondernemers.

Terneuzen als koploper

Laszlo van de Voorde: “Collega-wethouder Jurgen Vervaet en ik kijken enorm uit naar dit evenement. Duurzaamheid, energietransitie en -besparing, klimaatadaptatie: iedereen is er op de een of andere manier mee bezig. Soms omdat het moet, soms omdat het je leefomgeving ook prettiger kan maken. Als gemeente hopen we onze ondernemers en inwoners te informeren en te inspireren met deze Duurzaamheidsbeurs. Ons college heeft de ambitie dat Terneuzen koploper wordt bij de transitie naar een duurzame toekomst. Daarvoor zijn we op veel vlakken bezig. Daar hebben we ook inwoners en bedrijven bij nodig. Wij zien iedereen daarom graag op de Duurzaamheidsbeurs!”

Meer informatie en aanmelden

Het voorlopige programma en aanmelden voor een werksessie kan via de website www.terneuzen.nl/duurzaamheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio