22.7 C
De Bilt

Twee panden op slot in Hulst wegens productie en handel in drugs

In opdracht van Burgemeester Jan-Frans Mulder gaan in de gemeente Hulst twee panden op slot. Dit gebeurt op basis van het Damoclesbeleid. Het gaat om een pand aan de Gentsestraat in Hulst en een pand aan de Jac. De Waalstraat in Lamswaarde.

Wat houdt het Damoclesbeleid in?

De Zeeuwse gemeenten zijn van mening dat kweek van hennep en handel in drugs zorgt voor overlast en onveilige situaties. Daarom is het Damoclesbeleid opgesteld. Op grond van dit beleid is het voor de burgemeester mogelijk om panden, waarin drugs worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of daartoe aanwezig zijn, te sluiten. Het Damoclesbeleid houdt onder meer in dat wanneer in een pand meer dan twintig hennepplanten worden aangetroffen, het pand tijdelijk wordt gesloten.

Waarom gaan de twee panden op slot?

Handel en productie van verdovende middelen zijn op grond van het gemeentelijke Damoclesbeleid verboden.
In het pand aan de Gentsestraat in Hulst is amfetamine (speed) aangetroffen. De politie vond ook attributen en grondstoffen die wijzen op een thuislaboratorium voor de productie van deze synthetische drugs. De sluiting gaat in op 2 augustus 2022 en duurt drie maanden.

In Lamswaarde nam de politie in het betreffende pand aan de Jac. De Waalstraat een forse hoeveelheid hennep en hasj in beslag. Het was zoveel dat er duidelijk sprake was van een handel in drugs. Deze sluiting gaat in op 16 augustus 2022 en duurt drie maanden. Hiermee zijn de twee panden voor genoemde periode niet toegankelijk om zo de overlast te stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio