15.7 C
De Bilt

De verkeersmaatregelen tijdens Vestrock 2022 in Hulst

Hulst – Binnenkort zijn er tijdelijke verkeersmaatregelen nodig in Hulst, want op 3, 4 en 5 juni 2022 is het – na twee coronajaren – weer zover: Vestrock op de landtong tussen de Binnen- en Buitenvest in Hulst. Hoe leuk is dat! Het Pinksterweekend belooft dus druk en muzikaal te worden in Hulst. Om alles veilig te laten verlopen, zijn er tijdens deze dagen een aantal verkeersmaatregelen van kracht. Die leest u hieronder.

Eenrichtingsverkeer Stationsweg

Op de onderstaande tijdstippen wordt éénrichtingsverkeer ingesteld op de Stationsweg én het gedeelte van de Gentsestraat gelegen tussen de Frans van Waesberghestraat en de Traverse:

  • vrijdag 3 juni 2022 vanaf 13.30 tot 01.30 uur
  • zaterdag 4 juni 2022 vanaf 11.30 tot 01.30 uur
  • zondag 5 juni 2022 vanaf 11.30 tot 00.30 uur

Op de genoemde tijdstippen kan de binnenstad van Hulst via deze weg enkel worden ingereden. De binnenstad kan niet worden verlaten via deze kant.

Vrachtverkeer opgelet

Het verlaten van de stad is op de bovengenoemde momenten enkel mogelijk via de Graauwse Poort en de Dubbele Poort. Deze poorten zijn niet toegankelijk voor vrachtverkeer. Dat betekent dat vrachtverkeer op de genoemde tijden de binnenstad enkel kan inrijden en niet meer kan uitrijden. Voor het overige verkeer geldt dus dat zij de stad kunnen inrijden langs alle drie de zijden, en deze kunnen verlaten via de Graauwse of Dubbele Poort.

Drukte binnenstad na afloop van evenement

De ervaring leert dat na afloop van het evenement, veel bezoekers richting de binnenstad trekken. Om verkeersonveilige situaties te voorkomen, worden de Gentsestraat en de Grote Markt (indien noodzakelijk) na afloop van het evenement – op vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni – afgesloten. Dit vanaf 01.00 uur tot 03.00 uur.

Park afgesloten

In verband met het realiseren van een festivalcamping in het park aan het Havenfort, is het Michelstadtpad – vanaf donderdag 2 juni – 18.00 uur – afgesloten. Deze afsluiting duurt tot zondag 5 juni – 17.00 uur.

Havenfort voor fietsen en campers

De fietsenparking wordt voorzien op de parkeervakken aan het Havenfort (gedeelte vóór de brug). Op deze parkeervakken geldt dan een parkeerverbod. Op het andere deel van het Havenfort komen camperplaatsen. De gehandicaptenparkeerplaatsen op het Havenfort blijven beschikbaar. Tevens wordt op het Havenfort, het gedeelte gelegen achter de Rabobank, gereserveerd als artiestenparking. Het gaat om zo’n 24 parkeervakken. De gehandicaptenparkeerplaatsen op deze locatie blijven beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio