6.6 C
De Bilt

Werk aan Gentsestraat in Hulst in laatste fase

Sinds woensdag 5 oktober werken we aan de herinrichting van de Gentsestraat in Hulst. Tijdens deze werkzaamheden krijgt het gedeelte vanaf de Grote Zwanenstraat tot en met de kruising Frans van Waesberghestraat nieuwe bestrating. Eind november ronden we het werk in de Gentsestraat af. Daarna moeten we nog wel de kruising met de Frans van Waesberghestraat herinrichten.

Werkzaamheden Gentsestraat in fases

De werkzaamheden voeren we in fases uit. Fase 1 en 2 zijn inmiddels afgerond. Op vrijdag 25 november ronden we fase 3 van de werkzaamheden af. De bestrating in de Gentsestraat ligt er dan in. Tussen 25 november en 5 december is de Gentsestraat toegankelijk. Na afronding van fase 3 zit het werk in de Gentsestraat er op.

Wel hebben we nog werk aan de kruising Gentsestraat / Frans van Waesberghestraat / Gentsepoort. Daarmee starten we op dinsdag 6 december. Dit doen we niet eerder om de binnenstad en de winkels toegankelijk te houden tijdens de op- en afbouw van de Vestingcross en tijdens de Sinterklaasperiode.

Start werkzaamheden fase vier

Op maandag 5 december start fase 4 van de werkzaamheden. Die fase duurt tot en met vrijdagmiddag 9 december. We vernieuwen dan de kruising Gentsestraat / Frans van Waesberghestraat / Gentsepoort. Op maandag 5 december werken we alleen aan de inrit. De Frans van Waesberghestraat en Gentsepoort zijn dan nog toegankelijk. Vanaf dinsdag 6 december werken we op de kruising zelf. Die is dan niet meer toegankelijk.

Verkeershinder

Vanaf vrijdagmiddag 25 november tot en met zondagavond 4 december is de Gentsestraat toegankelijk. Vanaf maandag 5 december tot vrijdag 9 december is de straat enkel bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Vanaf dinsdag 6 december tot en met vrijdag 9 december is de binnenstad enkel toegankelijk via de Dubbele Poort en de Graauwse Poort. Op deze dagen is de kruising Gentsestraat / Frans van Waesberghestraat / Gentsepoort afgesloten voor al het verkeer. Verkeer kan dan de binnenstad enkel bereiken via de Graauwse Poort en Dubbele Poort. Vrachtverkeer kan op deze dagen de binnenstad niet in.

Steenstraat

De rijrichting in de Steenstraat blijft tot het einde van de werkzaamheden éénrichting naar de Grote Markt. De fietsers mogen in de Steenstraat wel twee richtingen rijden.

Vrachtverkeer

Vanaf dinsdag 6 december tot en met vrijdag 9 december is het voor vrachtverkeer niet mogelijk de binnenstad te bereiken in verband met de maximale doorgang van de poorten. Kleine bestelwagens tot 3 meter hoogte en 2.30 meter breedte kunnen deze week gebruik maken van de Dubbele Poort en Graauwse Poort om de binnenstad van Hulst te bevoorraden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio