14.2 C
De Bilt

Zeeuws-Vlaamse scholen strijden tegen elektronisch afval!

Tien basisscholen uit Zeeuws-Vlaanderen doen van 6 tot en met 30 maart 2023 mee met de E-waste Race. In de gemeente Sluis zijn dit basisschool de Schuttershoek uit IJzendijke, basisschool Op Dreef uit Aardenburg, basisschool de Sint Bavo uit Oostburg en basisschool de Berenburcht uit Oostburg. Het project gaat officieel van start met een kick-off op iedere school.

Op maandag 27 februari 2023 vindt de kick-off van de E-waste Race plaats op de Schuttershoek en Op Dreef. Wethouder Marian van Oostenbrugge en wethouder Cees Liefting zijn hierbij aanwezig. De start van het project op de Sint Bavo en de Berenburcht vindt plaats op donderdag 2 maart.

Scholen gaan strijd aan met elkaar

De scholen gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval. Ook wel e-waste genoemd. De kinderen zamelen zoveel mogelijk klein elektronisch afval in, zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie.

Inwoners kunnen helpen

Inwoners die in de buurt van één van de deelnemende scholen wonen, kunnen tussen 6 en 30 maart 2023 gratis hun elektronisch afval thuis laten ophalen. Hiervoor kunnen zij hun elektronisch afval online aanbieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Voorbeelden zijn een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje, maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen niet worden ingeleverd.

Punten voor ingezamelde oude, elektronische apparaten

De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de Zeeuws-Vlaamse school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Ook inwoners krijgen een bedankje voor hun bijdrage in de strijd tegen e-waste. Zij ontvangen bij het aanbieden van e-waste kortingscodes voor mooie duurzame producten.

In Zeeuws-Vlaanderen doen in totaal tien basisscholen mee. De E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen en OLAZ.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio