Britse Colonel Maddick bezoekt Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum

Vuren – Zaterdag 4 september a.s. om 14.00 uur bezoekt Colonel Maddick namens de Britse Ambassade het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum in Fort Vuren. Hij komt persoonlijke spullen van Sgt. Eric Jones-Roberts uit Wales, die door zijn familie aan het museum zijn geschonken, een plekje geven in het museum. Burgemeester Grootheest van de gemeente Culemborg alsmede wethouder Van Stappershoeff van de gemeente West Betuwe zal bij dit bijzondere bezoek aanwezig zijn. Het betreft een besloten bijeenkomst!

Sergeant Eric Jones-Roberts

Achtergrondinformatie: Sgt. Eric Jones-Roberts kwam om het leven toen de Whitley bommenwerper waarop hij de navigator was, op 17 juni 1940 neerstortte in de uiterwaarden van de Lek nabij de stad Culemborg. De piloot, Gordon Ford, beval zijn bemanning om uit de beschadigde bommenwerper te komen. Eric Jones-Roberts kon er niet uit komen en Gordon Ford besloot het vliegtuig te laten crashen. Bij deze poging kwamen beide mannen om het leven. Zij liggen begraven op de begraafplaats van Culemborg.

Sky of Hope

De voorzitter van het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum heeft in aanloop naar 75 jaar vrijheid onderzoek gedaan naar de vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Culemborg zijn neergestort. Hij heeft de nabestaanden van o.a. de vliegtuigcrash van de Whitley bommenwerper opgespoord en is met hen in contact gekomen. Zij stuurden o.a. bijgevoegde foto en de persoonlijke spullen (o.a. brief aan zijn zussen, rijbewijs en een dagboekje), die nu een plekje in het museum krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio