Werkzaamheden nieuwe Lingepark en jachthaven van start

Geldermalsen – Er gaat een hoop veranderen in het Lingepark, de Heemtuin en het jachthavengebied in Geldermalsen. De gemeente zorgt samen met de watersportvereniging voor een nieuwe inrichting van het gebied. Vanaf 12 oktober starten de eerste werkzaamheden. Deze bestaan uit het kappen van diverse bomen en het verwijderen van groen. De nieuwe inrichting is begin 2022 klaar. 

Lingepark, de Heemtuin en het jachthavengebied

De gemeente start met het rooien van bomen in de Heemtuin. Dit doen we om ruimte te maken voor het nieuwe terrein van de watersportvereniging. Aan de westkant van de jachthaven komt namelijk het nieuwe clubgebouw. Daar komen tevens camperparkeerplaatsen voor toeristen. Begin 2021 starten de werkzaamheden in het Lingepark. Daar realiseren we onder andere passantenplaatsen en nieuwe wandelpaden. Op deze manier maken we het Lingepark volledig openbaar toegankelijk.  

Bijzondere bomen behouden

De klus pakken we zorgvuldig aan. In het gebied staan namelijk allerlei mooie en bijzondere bomen. Die behouden we zo veel als mogelijk. We leggen het nieuwe wandelpad in het Lingepark zelfs om één van de monumentale bomen heen. Later in het traject plant de gemeente nieuwe bomen in het park en langs de toekomstige boulevard. Zo verbetert de kwaliteit van het groen.  

Horeca

De watersportvereniging verplaatst en het oude pand gaat plat. Op die plek ontstaat ruimte voor één horecagelegenheid. West Betuwe zoekt een ondernemer die op deze plaats wil bouwen en exploiteren. Onlangs konden geïnteresseerden zich inschrijven voor dit unieke project. Diverse ondernemers hebben zich aangemeld. De komende periode gaat de gemeente met de partijen in gesprek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio