1.7 C
De Bilt

5 ton beschikbaar duurzaamheidsleningen Baarle-Nassau

Baarle-Nassau – De gemeente Baarle-Nassau wil in 2030 49% en in 2050 95% minder C02 uitstoten. Door 5 ton beschikbaar te stellen voor duurzaamheidsleningen versnelt de gemeente de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Huiseigenaren kunnen hiermee tegen lage rente investeren in het verduurzamen van de woning, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen of het nemen van isolatiemaatregelen.

5 ton gunstige leningen

Wethouder Nico Sommen: “De Duurzaamheidslening is een regeling, waarbij huiseigenaren tegen gunstige voorwaarden een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen en het opwekken van duurzame energie. Door de woning te verduurzamen gaat het energieverbruik omlaag en neemt de uitstoot van broeikasgassen af. Dat is dus goed voor de portemonnee van inwoners en voor het milieu.” Deze duurzaamheidslening is specifiek gericht op particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaars (VvE’s).

Stimuleringsmaatregel

Maatregelen die vallen onder deze stimuleringsmaatregel zijn onder meer een warmtepomp, zonnepanelen, een zonneboiler en de isolatie van de gevel, het dak en de vloer. “Belangrijk is dat het  energieverbruik afneemt, de CO2 uitstoot vermindert, dan wel het aandeel duurzame energiebronnen in de energievoorziening van de woning verhoogt”, aldus de wethouder.

Circulair fonds

De Duurzaamheidsleningen worden verstrekt uit een zogeheten revolverend fonds. Dat betekent dat  de rente en aflossing terug stromen in het fonds, zodat opnieuw Duurzaamheidsleningen kunnen worden verstrekt. Woningeigenaren kunnen vanaf 1 juni 2020 een aanvraag doen voor een duurzaamheidslening. Meer informatie is vanaf die datum terug te vinden op website van de gemeente (www.baarlenassau.nl). Daar vinden huiseigenaren op dat moment ook een aanvraagformulier. De aanvraag loopt daarna verder via het de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio