20 C
De Bilt

Achil ’87 en gemeente Hilvarenbeek tekenen intentieovereenkomstover nieuwe atletiekbaan

Hilvarenbeek – Atletiekvereniging Achil’87 en de gemeente Hilvarenbeek tekenden op donderdag 10 februari een intentieovereenkomst over de vervanging van de atletiekbaan op Sportpark de Roodloop in Hilvarenbeek. In de overeenkomst spreken de vereniging en de gemeente af om de komende maanden mogelijkheden te onderzoeken voor een breder maatschappelijk gebruik van de nieuwe atletiekbaan.

De huidige atletiekbaan is aan vervanging toe, daar zijn Achil ’87 en de gemeente het over eens. Hoe een nieuwe baan er precies uit zal zien en wie deze gaat gebruiken, wordt de komende maanden verder onderzocht.

nieuwe atletiekbaan

Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld een kunststofbaan met een minder belastende ondergrond. Daardoor is deze geschikt voor bewegingsonderwijs, kwetsbare lopers of minder ervaren sporters. Ook de combinatie van een atletiekbaan met een 3×3 basketbalveld, skeeler- en ijsbaan of korfbal wordt onderzocht.

Wethouder Gerrit Overmans: “Het college is enthousiast dat Achil ’87 openstaat voor een scenario waarbij de baan open wordt gesteld voor andere gebruikers buiten de eigen vereniging. De nieuwe baan wordt dan voor meerdere doelen gebruikt waardoor we de maatschappelijke meerwaarde ervan vergroten. Dat past uitstekend bij de uitgangspunten uit het Sportakkoord van de gemeente Hilvarenbeek.”

Achil’87

Ook voorzitter van Achil’87 Dana van Hoof-van Dun is erg verheugd met de intentieovereenkomst: “Een nieuwe atletiekbaan biedt ruime kansen voor onze vereniging om te blijven groeien. Ook om een ambitieuze toekomst voor de vereniging en het bredere maatschappelijke gebruik van de baan binnen de Beekse gemeenschap zeker te stellen. Sporten en bewegen geeft aan een ieder positiviteit. En dat is waar we met een nieuwe atletiekbaan een zeer sterke impuls aan willen geven.”

De komende maanden treden gemeente en Achil’87 op basis van de intentieovereenkomst verder met elkaar in overleg. Zij willen in het tweede kwartaal van 2022 een voorstel aan de gemeenteraad voorleggen ter besluitvorming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio