22.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Baroniestraat tijdelijk eenrichtingsverkeer

De Baroniestraat in Boxtel wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer vanaf de kruising Tongersestraat – Van Hornstraat tot aan de kruising Baroniestraat – Annastraat. Bewoners van de drukke straat in het centrum van Boxtel ondervinden al jaren hinder van geluid en de luchtkwaliteit en verkeersveiligheid laat te wensen over. Wethouder van Nistelrooij: “Samen met de werkgroep ‘Bar en Boos’ is de gemeente een uitgebreid onderzoek gestart naar de mogelijkheden om de Baroniestraat rustiger te maken en te zorgen dat het op de omliggende wegen niet te druk wordt.” Het eenrichtingsverkeer gaat in op 6 juli totdat de dubbele overweg wordt gesloten (gepland in 2026).

Adviesroute via Eindhovenseweg

Naast eenrichtingsverkeer in de Baroniestraat komt ook in de Maria van Dieststraat en in de Hendrika van Haeftenstraat tijdelijk eenrichtingsverkeer. Wij adviseren het verkeer richting Ladonk en het doorgaand verkeer richting Oisterwijk en Haaren de route via de Eindhovenseweg te nemen. Op onderstaand kaartje zijn de maatregelen nader toegelicht.

Routekaart adviesroute bij Baroniestraat
Routekaart adviesroute – Beeld: gemeente Boxtel

Gemeenteraad over verkeersdrukte Baroniestraat

De gemeenteraad heeft eind 2020 unaniem een motie aangenomen om de verkeersdrukte in de straat aan te pakken. Diverse oplossingsvarianten zijn uitgewerkt. De gemeenteraad heeft op 21 december 2021 besloten tot het tijdelijk instellen van eenrichtingsverkeer in een deel van de Baroniestraat. Vervolgens heeft de gemeente deze tijdelijke maatregel uitgewerkt tot een verkeersbesluit. Op 16 mei 2022 is het definitieve verkeersbesluit gepubliceerd en vanaf 27 juni 2022 is het besluit onherroepelijk geworden.

Invoeren

Vandaag (28 juni) worden aankondigingsborden geplaatst. Vanaf woensdagochtend 6 juli aanstaande geldt het eenrichtingsverkeer en wordt de geadviseerde omleidingsroute met borden aangegeven. Wij verwachten dat het verkeer nog enkele weken zal moeten wennen aan de nieuwe situatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio