7.5 C
De Bilt

Boxtel van start met online verlengen rijbewijs

Met ingang van 1 juli 2022 is het voor inwoners van de gemeente Boxtel mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. Inwoners kunnen het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. Online aanvragen is alleen mogelijk voor het verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kan de aanvrager met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen . Na twee werkdagen kan het rijbewijs opgehaald worden op het gemeentehuis.

Erkende fotograaf in Boxtel

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl. Iedere burger van een gemeente die is aangesloten op het digitaal aanvragen rijbewijs (DAR) kan naar een willekeurige erkende fotograaf in Nederland. In Boxtel kunnen aanvragers terecht bij EP Rickelman.

Erkenning Fotograaf pasfoto rijbewijs aanvragen

Fotoleveranciers worden door RDW geïnformeerd over deelnemende gemeenten. Fotografen die zich willen aansluiten bij de RDW kunnen de Erkenning Fotograaf pasfoto rijbewijs aanvragen. Om in aanmerking te komen voor de Erkenning Fotograaf pasfoto rijbewijs moet het bedrijf aan een aantal voorwaarden en eisen voldoen. Meer informatie hierover is te vinden via www.rdw.nl.

Meer informatie

Vanaf vrijdag 1 juli 2022 kunnen inwoners voor meer informatie terecht op onze website: www.boxtel.nl/rijbewijsverlengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio