6.5 C
De Bilt

Brand in fabriek aanmaakblokjes in Oisterwijk weer opgelaaid; pand lijkt verloren

Oisterwijk – Afgelopen nacht was er in Oisterwijk bij Fire-Up, een fabriek in aanmaakblokjes, brand ontstaan. Door de automatische schuimblusinstallatie leek het uit zichzelf geblust toen de brandweer arriveerde. Het was pas vanmorgen bij de nacontrole door de brandweer, dat het vuur weer oplaaide rond 9.00 uur. Bij de controle worden materialen uit elkaar gehaald. Hierdoor is mogelijk zuurstof bij een smeulend gedeelte gekomen en heeft het vuur alsnog vat gekregen op het brandbare materiaal. Mogelijk heeft er broei in de aanmaakblokjes gezeten

Aanmaakblokjes

Je verzint het niet natuurlijk dat een bedrijf dat Fire-Up heet op lijkt te gaan in de vlammen en dat hun eigen product nu bestrijding van de brand uiterst moeizaam maakt. Door de enorme rookontwikkeling is om 10.45 uur een NL Alert verzonden naar de omgeving van de brand met de oproep binnen te blijven, ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

thumbnail?id=1AW5jTURp kkoS4uu0TeDsjVP2C avE3q&sz=w1024
Ter illustratie – Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

Diepgaand onderzoek

Burgemeester Hans Janssen is ter plaatse geweest: “Gelukkig zijn er geen slachtoffers, dat is altijd onze eerste zorg. Nu heeft de bestrijding van de brand de hoogste prioriteit. We starten een diepgaand onderzoek en afhankelijk van de resultaten schuwen we niet om vergaande stappen te zetten in het kader van vergunningverlening.”

Opnieuw afgebrand

In 2013 is het bedrijf als eens volledig in de as gelegd door een brand en nu lijkt het pand opnieuw als verloren beschouwd te kunnen worden. Voor eigenaar en werknemers een drama natuurlijk. Het is wel één van de redenen dat burgemeester Hans Janssen direct al op een uitvoerig onderzoek aandringt en mogelijk de vergunning van het bedrijf tegen het licht wil houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio