31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Brede samenwerking bij controle vakantiepark de Reebok

Oisterwijk – Op dinsdagavond 9 oktober vond op vakantiepark de Reebok een uitgebreide controle plaats in het kader van het project Duurzaam Veilig Recreëren. Met dit project streeft de gemeente Oisterwijk naar veilige vakantieparken die beschikbaar zijn voor recreatie.

Betrokken instanties

Samen met verschillende instanties zoals politie, Brandweer, GGD en belastingdienst werd gisterenavond vooral gecontroleerd op (brand)veiligheid en strijdigheden met het bestemmingsplan. Daarnaast is o.a. gecontroleerd op permanente bewoning, uitstaande vorderingen, leerplicht, leefomstandigheden, criminele activiteiten (gestolen goederen, drugs) en mensen met een zorgvraag.

Resultaat

Tijdens de controle werd 1 aanhouding verricht van iemand die geen medewerking wilde verlenen aan de controle. Ook werden enkele hennepplanten gevonden. Hiervoor is geen aanhouding verricht. Burgemeester Janssen is tevreden over de aanpak: “Het is goed om te zien dat we samen met alle betrokken partijen deze controle grondig hebben voorbereid en uitgevoerd. Deze integrale en multidisciplinaire aanpak is nodig om te komen tot verbetering van de veiligheid en legitimiteit op vakantieparken. Met dit soort controles ontstaat een goed beeld van de actuele situatie. Dit was de eerste controle die we in deze brede samenwerking hebben gedaan, maar er volgen er meer. Dat is ook met de raad afgesproken”.

Actieplan samen met vakantiepark De Reebok

Met de eigenaar van vakantiepark de Reebok stelt de gemeente Oisterwijk een actieplan op om te komen tot verbetering van de situatie. In dit geval gaat het ook om beëindiging van permanente bewoning per 1 januari 2019 en sluiting van de Reebok per november 2021. Zaken die direct aandacht vragen, worden meteen opgepakt.

Verkeerscontrole

Gekoppeld aan de controle van het vakantiepark vond ook een verkeerscontrole plaats op de Gemullehoekenweg, ter hoogte van de parkeerplaats bij de Adervendreef. Daarbij zijn 4 boetes opgelegd door de belastingdienst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio