College stelt voor om fusie voetbalverenigingen financieel te ondersteunen

Oisterwijk – Sinds 2016 spreken de Oisterwijkse clubs Nevelo, RKSV Oisterwijk en Taxandria over een fusie. Ook de ledenvergaderingen van de betreffende clubs hebben met het voornemen om te fuseren ingestemd. De clubs hebben grootse plannen voor hun fusieclub. Het college staat positief tegenover de fusieontwikkelingen en stelt de gemeenteraad voor een bedrag beschikbaar te stellen en daarmee de fusie mogelijk te maken.

Velden

De fusieclub heeft 8 voetbalvelden nodig, waarvan 6 natuurgrasvelden en 2 kunstgrasvelden. De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van deze velden. Het college stelt de Oisterwijkse gemeenteraad voor om € 4.156.362 (incl. BTW) te investeren om de huidige voetbalvelden op sportpark Den Donk aan te passen en uit te breiden voor de toekomstige fusieclub. Die betaalt vervolgens de gangbare huurprijzen voor de velden.

Nieuw clubgebouw

Het college stelt de gemeenteraad ook voor om €1.800.000 euro beschikbaar te stellen om de drie bestaande clubgebouwen van de voetbalverenigingen te kopen. Dat geld kan de fusieclub vervolgens investeren in een nieuwe clubgebouw op Sportpark Den Donk. Ook stelt het college aan de raad voor om garant te staan voor een lening van de fusieclub.

Toekomstbestendige voetbalclub

Deze maatregelen zijn een grote investering in de fusieclub, maar volgens wethouder Jan de Laat is het een belangrijk voorstel voor de toekomst van het voetbal in Oisterwijk: “Er is op dit moment een unieke situatie. De drie voetbalclubs willen samen fuseren. Eerdere pogingen zijn al een paar keer mislukt. Met dit initiatief kunnen de clubs het voetbal in de gemeente weer op de kaart zetten en kan de gemeente de voetbalsport centreren. Daarnaast hebben sportverenigingen een centrale rol in de Oisterwijkse samenleving. Sport en bewegen helpen ons gezond te blijven en de verenigingen hebben daarnaast een belangrijke sociaal maatschappelijke functie. Door te investeren in de fusieclub zorgen we ervoor dat ook in de toekomst jong en oud kan blijven voetballen. Bovendien is de timing goed omdat we nu bezig zijn met de ontwikkeling van het totale sportpark Den Donk.”

Raadsbesluit op 4 oktober

Op 4 oktober bespreekt de raad het voorstel van het college.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img