Nieuwe Dorpspomp aan de kop van de Lind onthuld

Oisterwijk Op vrijdag 19 november onthulden Albert Jakobsen en Louis Coolen van Initiatiefgroep Dorpspomp 2.0 samen met wethouder Dion Dankers de nieuwe pomp aan de kop van de Lind in Oisterwijk. Een feestelijk moment waar lang naar is uitgekeken.

Onthulling

Tijdens de onthulling sprak wethouder Dankers de genodigden toe. Diverse mensen die hebben meegewerkt aan de realisatie van de pomp waren aanwezig om samen te proosten op deze aanwinst voor Oisterwijk. Ook waren enkele mensen uitgenodigd die nog hebben meegewerkt aan de dorpspomp die in 2016 werd verwijderd.

Vanaf nu kan iedereen drinkwater tappen aan de nieuwe pomp. Om bevriezing van de leidingen te voorkomen wordt de drinkwatertap in de winter afgesloten en in het voorjaar weer geopend.

Vervanging oude dorpspomp

Op 28 november 2016 werd de oude dorpspomp verwijderd vanwege de herinrichting van de kop van de Lind. Al snel kwam de roep om een nieuwe pomp. Het traject dat volgde had aardig wat voeten in de aarde. In de zomer van 2021 stonden alle seinen dan toch op groen en ging de schop in de grond. Wethouder Dion Dankers: ‘Het was een bijzonder traject, maar ik ben blij en trots dat de pomp er staat. Een mooi resultaat met een watertappunt waar iedereen een slokje water kan nemen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img