15.6 C
De Bilt

Drie gewonden bij uitslaande brand zorgcentrum Reyshoeve in Tilburg

Tilburg – Aan de Reeshof in Tilburg ligt het zorgcentrum Reyshoeve, waar rond de klok van 12.00 uur vanmiddag alarm werd geslagen wegens een brand in een woning op de bovenste verdieping. Mede doordat hier allemaal mensen zitten die niet zelfstandig kunnen wonen, werden hulpdiensten direct massaal opgeroepen.

Veel hulpdiensten

Omdat de brand in de Reyshoeve inmiddels al was uitgeslagen werden diverse brandweervoertuigen en manschappen, ambulances en twee traumahelikopters ingezet. Hierbij moest de verdieping geheel ontruimd worden, vanwege het gevaar door rookontwikkeling en mogelijke brandoverslag. In totaal werden 44 bewoners ontruimd, waarvan een deel vlakbij kon worden opgevangen en een deel in het zorgcentrum zelf.

Gewonden Reyshoeve: één gewonde besmet met corona

Tegen 14.00 uur kon er brandmeester gegeven worden. Hoewel alle bewoners op tijd geëvacueerd waren, bleken er toch 3 mensen gewond te zijn geraakt. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht. Extra uitdaging hierbij was dat één van de gewonden besmet bleek te zijn met het coronavirus. Hierdoor moest extra voorzichtig door hulpverleners gehandeld worden.

Tegen protocol toch veel kijkers

Natuurlijk kwamen bezorgde familieleden poolshoogte nemen bij de Reyshoeve. De grootste uitdaging was echter de grote groep kijkers op afstand en vooral ook uit elkaar te houden. Hierbij heeft de buurtpreventie een belangrijke rol gespeeld en vormden een afscherming rond de brand. Kijkers bleken opeens de coronaregels een beetje vergeten te zijn. Zeker rondom de oudere en vaak zwakkere bewoners niet handig, zo leek het overheersende gevoel.

Hulde voor hulp

Over de oorzaak van de brand konden nog geen mededelingen worden gedaan. Het getroffen appartement zal voorlopig onbewoonbaar zijn. De inzet van alle hulpverleners, verzorgend personeel, mensen van de buurtpreventie en zelfs een glazenwasser die direct te hulp schoot werd erg gewaardeerd. Weer een goed voorbeeld hoe je ook in deze rare tijd samen hulp kunt bieden aan mensen in nood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio