5.2 C
De Bilt

Drukste en gezelligste kermis van Nederland van start in Tilburg

Tilburg – Van het weekend is de grootste en drukste kermis in de Benelux van start gegaan in het centrum van Tilburg. Met bijna 200 eet- en draaizaken is het de grootste kermis van Benelux en dus ook van Nederland. De kermis werd dit weekend al druk bezocht, mede door het groede weer.

Drukste kermis zeker van een reuzenrad

Dit jaar heeft de kermis in Tilburg een reuzenrad, Alleen de gemeente moest wel even wat geld toegegeven om het reuzenrad te krijgen op de kermis. Vorige jaar had een reuzenrad van 55 meter hoog zich ingeschreven, maar later afgemeld.

Topattractie Ghost Rider haakt af 

Dit jaar had de Tilburgse kermis 2 top attracties, maar helaas heeft de Ghost Rider het laten afweten, omdat de bouwploeg niet kwam opdagen in Tilburg. Dit jaar staat er wel een XXL schommel, waar bezoekers naar grote hoogte worden geschommeld. Voor de rest valt het dit jaar nog mee met de afvallers. Vorig jaar waren dat er nog 4, maar dit jaar dus maar eentje.

  • drukste
  • DSC06463 min
  • drukste
  • DSC06456 min

Nog veel op de planning

Er staan nog genoeg dingen op de planning op de Tilburgse kermis, zoals bijvoorbeeld diverse optredens. Eén van de bekendste dagen vindt morgen plaats. Dan is het namelijk Roze maandag. De dag waarop iedereen mag zijn wie hij of zij is en gezien mag worden. Roze Maandag is een echt fenomeen geworden in de loop der jaren, waar bezoekers uit het hele land, maar ook het buitenland op afkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio