9 C
De Bilt

Geslaagd Duurzaamheidsfestival in gemenete Waalwijk

Op zaterdag 8 oktober 2022 vormde Samen doen, Samen groen het duurzaam middelpunt van de gemeente Waalwijk. Meer dan twintig initiatieven stonden klaar om bezoekers te laten zien, horen en proeven hoe leuk verduurzamen kan zijn. Die missie is meer dan geslaagd. Met tal van enthousiaste bezoekers én een trotste wethouder kijkt het evenement terug op een mooie dag vol inspiratie. 

Bruisend duurzaamheidsfestival voor jong en oud

Wie de route langs het Raadhuisplein, de Hooisteeg en Winterdijk 30B volgde, werd getrakteerd op uiteenlopende duurzame activiteiten. De keuze was reuze. En het enthousiasme net zo! Energiemaatjes gaven aan het Energieloket praktische tips om energie te besparen en de reparatiekunsten van Repaircafé Waalwijk vonden gretig aftrek. Provincie Noord-Brabant daagde bezoekers uit met groene Challenges. Bij Kookstudio Ik Kook Jij Ook mochten de handen uit de mouwen: de festivalgangers toverden vele ‘gekneusde’ groenten om tot No Waste-pizza’s. Verdeeld over de drie themagebieden Circulair, Energie en Groen & Water, mocht het festival rekenen op veel nieuwsgierige bezoekers. 

Een evenement voor en door de gemeente Waalwijk

Samen doen, Samen groen heeft laten zien, horen en proeven hoe leuk verduurzamen kan zijn. Niet voor niets kijkt wethouder Sheila Schuijffel trots terug op een geslaagd evenement: “Ik vind het mooi dat inwoners, bedrijven en organisaties het thema duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Dat ze samen de handen uit de mouwen steken én elkaar helpen. Van biologisch boeren tot water- en energiebesparing. Deze mensen maken anderen ervan bewust hoe belangrijk dat is. Ik ben heel trots op alle duurzame initiatieven uit Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik.”

Als wethouder met de portefeuille duurzaamheid was Schuijffel niet alleen een betrokken bezoeker van het festival. Ook had zij de eer om samen met van PETnaarPRET de circulaire kroonluchter te onthullen. Een prachtig kunstwerk bestaande uit zo’n 1500 PET-flessen. De blikvanger is gemaakt door 500 enthousiastelingen van verschillende verenigingen, scholen en organisaties uit Waalwijk.

Waalwijk pioniert met duurzaamheid

Het evenement Samen doen, Samen groen is een initiatief van gemeente Waalwijk en is tot stand gekomen in samenwerking met diverse duurzaamheidsinitiatieven uit Waalwijk, Waspik, Sprang-Capelle en omgeving. Het festival sluit volledig aan op de gemeentelijke visie ‘Duurzaam Waalwijk 2030,’ waarin de focus ligt op thema’s als water & groen, duurzame consumptie & productie en energie.

Meer informatie over de duurzame projecten in de gemeente Waalwijk is te vinden op www.waalwijk.nl/duurzaam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio