7.4 C
De Bilt

Efteling fans neem afscheid van het Avonturen Doolhof en Monsieur Cannibale

Kaatsheuvel – Bezoekers van de Efteling konden vandaag voor het laatst nog een ritje maken in het Avonturen Doolhof en Monsieur Cannibale, want deze twee attracties krijgen de komende maanden een nieuw uiterlijk met een nieuw thema.

Monsieur Cannibale

Op het eiland van Monsieur Cannibale draaien sinds 1988 kooppotten boven een knapperend vuurtje. Alle kookpotten hebben grote ogen, die verlekkerd omhoogkijken naar de gasten die erin zitten. De 12 rode, blauwe en gele ketels worden van bovenaf in de gaten gehouden door Monsieur Cannibale en zijn koksmaatje. Het tropische ontwerp van de attractie is van Efteling-ontwerper Henny Knoet.

Avonturen Doolhof

Het Avonturen Doolhof werd in april 1995 geopend, tegelijkertijd met de speeltuin Kleuterhof. Sinds die tijd kunnen kinderen zonder hun ouders dwalen door het labyrint met het sleutelgat als enige in- en uitgang. Het pratende beeld geeft aanwijzingen voor de juiste route, maar als je niet oplet word je kletsnat door de waterstralen uit de fonteinen. Ook het Avonturen Doolhof is een ontwerp van Henny Knoet.

Nieuwe thema

De Avonturen Doolhof en Monsieur Cannibale krijgen het thema 1001 Nacht na het naast gelegen achtbaan Vogelrock. De twee attracties gaan verder door het leven als Sirocco en Archipel.

Foto: © Efteling – tekening van het nieuwe gebied
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio