15.8 C
De Bilt

Feestje met bekende zanger uit Eritrea loopt uit de hand in Tilburg

Tilburg – Vannacht moesten agenten ingrijpen rond een feestje met een bekende zanger uit Eritrea. Dat lag overigens niet aan de zanger zelf. Voor het optreden hadden ongeveer 150 mensen een kaartje gekocht. Er bleek echter een grote groep van tientallen bezoekers zonder kaartje naar binnen te willen. De beveiliging zag zich genoodzaakt even na middernacht de politie te bellen om te assisteren.

Afgelasten optreden zanger zorgt voor geweld

Uiteindelijk werd in verleg overleg met de eigenaar van het pand aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg besloten om het optreden van de zanger te stoppen. Dit veroorzaakte een golf aan woede bij de betalende gasten die reeds binnen waren. Zij richtten hun frustratie op de politie en bekogelden hen met sten. Hierbij werd ook een politieauto beschadigd. Hierop werd assistentie van andere eenheden ingeroepen, onder andere met honden. Na een aantal charges wist de politie de rust wee terug te laten keren.

Beelden

Aan de hand van camerabeelden zal achterhaald worden wie de vernieling aan het politievoertuig veroorzaakte. Voor zover nu bekend is er niemand aangehouden. Zowel de eigenaar als de artiest uit Eritrea hebben nog niet gereageerd op de ontstane situatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio