19.9 C
De Bilt

Fiene Suurmeijer eerste jeugdburgemeester van Goirle

Goirle – Op 16 november burgemeester Mark van Stappershoef bekend dat Fiene Suurmeijer de eerste jeugdburgemeester van de gemeente Goirle wordt. Fiene is 10 jaar en zit in groep 7 van basisschool De Regenboog in Goirle. Zij wordt dinsdag 29 november officieel geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad. De benoeming is voor één schooljaar en duurt tot eind september 2023.

Werving

Begin oktober startte de werving voor de eerste jeugdburgemeester. Dit leverde acht reacties op. De selectie werd gemaakt door een raadslid, een directeur van een bassischool en door de burgemeester. Vier kinderen kwamen woensdag 16 november op gesprek. Daarvan is uiteindelijk Fiene uitgekozen als jeugdburgemeester.

Burgemeester Mark van Stappershoef: “We ontvingen hele leuke en verschillende inzendingen. Ik vind het ontzettend dapper dat acht kinderen hun best gedaan hebben op hun inzending. Uiteindelijk kunnen we natuurlijk maar één jeugdburgemeester kiezen. Fiene viel op door haar leuke inzending. En uiteindelijk paste zij het beste in het beeld dat we hebben van een jeugdburgemeester. Ik heb er heel veel zin in om samen met Fiene op pad te gaan, te beginnen bij de nieuwjaarsontmoeting.”

Waarom een jeugdburgemeester


De gemeenteraad van Goirle vindt het belangrijk om kinderen te betrekken bij de politiek en hun mening te horen over belangrijke onderwerpen. Daarom hebben we in Goirle een jeugdgemeenteraad. Begin juli besloot de gemeenteraad om een jeugdburgemeester aan te stellen. Zij ondersteunt de burgemeester op belangrijke momenten. Denk hierbij onder andere aan:

  • de sleuteloverdracht met carnaval;
  • dodenherdenking;
  • de nieuwjaarsontmoeting.

Daarnaast geeft zij ook gevraagd en ongevraagd advies aan de burgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio