1.4 C
De Bilt

Gemeente Dongen sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid

Dongen – Wethouder Kunst heeft haar handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Doel van het actieprogramma is eenzaamheid herkennen, zichtbaar maken en doorbreken. Eén tegen eenzaamheid organiseert ieder jaar de Week tegen Eenzaamheid, die vandaag start. 

De Week tegen Eenzaamheid 2022 is van 29 september t/m 6 oktober. Door het hele land is er extra aandacht voor het thema eenzaamheid, met dit jaar als hoofdboodschap: ‘Een klein gebaar kan het verschil maken’. In deze week staat ontmoeting en verbinding centraal. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit.

Dongens thema tijdens week tegen Eenzaamheid: Week voor verbinding

Tijdens de Week van de Eenzaamheid organiseren onder andere SWOD, KBO Dongen, Stichting Met je hart, ContourdeTwern en Mariaoord activiteiten in Dongen. Dit jaar hebben ze een eigen thema bedacht: Week voor verbinding. SWOD en Mariaoord starten die week een nieuwe tweewekelijkse activiteit bij Mariaoord: Samen de dag door. Gericht op ouderen die door een klein netwerk buiten de samenleving dreigen te vallen en op zoek zijn naar contact. Op maandag 3 oktober is er een verbindende workshop, op vrijdag 7 oktober een ontmoeting in park Vredeoord en op zondag 9 oktober een Tsjechische middag in de Cammeleur. Kijk voor het complete programma in Dongen op www.swodongen.nl

Eenzaamheid voelt voor iedereen anders

Wethouder kunst (sociaal domein): “Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. Maar landelijk zegt meer dan de helft van de mensen die ouder dan 75 jaar zijn zich wel eens eenzaam te voelen. Ook in Dongen. Door aan te sluiten bij Eén tegen eenzaamheid laten we als gemeente zien dat we ons continue willen inzetten tegen eenzaamheid.

Samen met onze partners: want in Dongen doen we dingen samen! Ga op zoek naar de vereniging, organisatie of kerk die bij u past. Het is fijn dat zoveel organisaties in de gemeente samen een mooi pakket van activiteiten hebben samengesteld voor de Week tegen Eenzaamheid. Ik hoop dat er voor alle inwoners die zich eenzaam voelen in deze week een activiteit is waar ze bij aan willen sluiten.”

Kijk voor meer informatie op www.eentegeneenzaamheid.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio