15.1 C
De Bilt

Gemeente Dongen kiest andere aanpak werving nieuw personeel


Wie voor de gemeente Dongen werkt, kan rekenen op een baan met veel variatie en vrijheid. Bij de gemeente Dongen mogen medewerkers alles leren en zij kunnen zich overal in ontwikkelen. ‘Dongen geeft ruimte voor groei’ is dan ook de belofte die gemeente Dongen medewerkers meegeeft.

Geloofwaardig en eerlijk beeld

De huidige arbeidsmarkt vraagt om een andere aanpak dan voorheen. Het is belangrijk om te laten zien wat een werkgever te bieden heeft en waarom een potentiële nieuwe collega voor jouw organisatie moet kiezen. Een geloofwaardig en eerlijk beeld is essentieel. De gemeente vroeg daarom aan tientallen collega’s binnen de organisatie wat voor hén maakt dat zij voor de gemeente Dongen zijn gaan werken en dat nog steeds doen. Samen met onder andere onze eigen visie op werkgeverschap en het Dongens DNA kwam daar een mooie belofte uit: Dongen geeft ruimte voor groei.

Dongen geeft ruimte voor groei

Ronald Ehlen, directeur bedrijfsvoering, licht de belofte toe: ‘Als je bij ons werkt, maak je elke dag verbinding met Dongen. Dat doen we met zelforganiserende teams. Dat betekent dat we veel samenwerken, korte lijnen hebben en pragmatisch in plaats van bureaucratisch werken. Bij ons mag je alles leren en kun je overal in ontwikkelen. Dat vraagt om lef van zowel jezelf als van ons. Fouten maken mag, experimenteren ook. Vallen, opstaan, leren en weer door. Alleen zo halen we het beste uit onze medewerkers én uit Dongen.’

Aantrekken en behouden

Naast de belofte is op basis hiervan ook een nieuwe huisstijl voor arbeidsmarktcommunicatie ontwikkeld. Denk hierbij aan een beeldmerk, animaties en het herschrijven van teksten. Het komend jaar worden ook campagnes opgezet om gemeente Dongen als werkgever te promoten en om vacatures in te vullen. Daarnaast is voor specifieke vacatures gestart met een ‘game-based-assessment’, waarbij sollicitanten niet worden geselecteerd op hun CV en motivatie maar op basis van competentieprofielen die uit het assessment komen.

Niet alleen het aantrekken van personeel is belangrijk, ook het behouden van nieuwe en huidige collega’s heeft aandacht nodig. Zo heeft de gemeente een persoonlijk ontwikkel-traject geïntroduceerd, vinden er verbindende activiteiten voor medewerkers plaats en wordt er een leerplatform ontwikkeld.

Nieuwe website gemeente Dongen

Om de nieuwe boodschap nog beter over te brengen lanceert de gemeente Dongen vandaag een nieuwe website: www.werkenvoordongen.nl. Op de website vertellen medewerkers van gemeente Dongen hoe zíj de ruimte krijgen binnen de organisatie om te groeien en te experimenteren. Natuurlijk staan op de nieuwe website ook openstaande vacatures, kunnen sollicitanten direct solliciteren en lezen potentiële nieuwe collega’s wat zij van gemeente Dongen als werkgever kunnen verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio