2.1 C
De Bilt

Greep uit niet te missen activiteiten van de Tilburgse Kermis

Tilburg – Ticket to Tilburg laat de wereld elke maand het beste van Tilburg zien. Juli staat in het teken van tien dagen feest, plezier en gezellige drukte. Want terwijl een groot deel van Nederland op dit moment met de noorderzon vertrekt, gaat voor alle thuisblijvers, attractielovers, dagjesmensen, festivalfans en feestbeesten de Tilburgse Kermis van start. Van 19 tot en met 28 juli verandert de binnenstad in een openluchtpretpark én festivalterrein vol vermaak voor iedereen. Van de ruim 200 attracties tot de tofste feesten en van Roze Maandag tot een beach club van 300m2. De Tilburgse kermis – met een lengte van drie kilometer opnieuw de grootste van de Benelux – heeft het allemaal… en meer.

Tilburgse kermis: feest, liefde en entertainment

Tijdens de Tilburgse Kermis leeft, bloeit en bruist Tilburg nét even wat meer dan normaal. Op het gratis toegankelijke terrein zijn ruim 200 attracties te vinden. Van extreme rides voor waaghalzen tot klassiekers zoals grijpers, botsauto’s en draaimolens. Maar hoeveel attracties er vanaf 19 juli ook zwieren, rijden en draaien, hier draait het al lang niet meer alleen om. Op verschillende plekken in de stad worden optredens en feesten georganiseerd.

Vernieuwing en verbreding Tilburgse kermis

Marc Meeuwis, voorzitter van de Kermis Werkgroep Stakeholders: “We zien al een aantal jaar vernieuwing door nieuwe intitatieven en verbreding dankzij de landelijke campagnes die we inzetten om de Tilburgse Kermis als een van de grootse openbare events van Nederland te promoten. Editie 2019 voelt als een groot 10-daags megafestival waar de programmering van de binnenstad de kermis naar grote hoogten stuwt!” Speciaal voor festivalliefhebbers heeft Ticket to Tilburg het complete programma doorgespit en de krenten uit de pap gehaald. Drie onderdelen van het programma verdienen een bijzondere vermelding: theaterkermis LunaLunaLuna, Roze Maandag en het Desperados Road Show Festival.

Theaterkermis LunaLunaLuna

Een primeur op de Tilburgse Kermis is dit jaar minifestival LunaLunaLuna in de Spoorzone, een initiatief van Stichting Kultoer. Allerlei artiesten en kunstenaars verzorgen tien dagen lang een bonte verzameling van theater, muziek, attracties en rariteiten. Harrie Verkerk van Stichting Kultoer: “We bieden een aanvullende ambiance van rust en tonen unieke attracties en acts. Hiermee brengen we kunst naar de kermis en kermis naar de kunst. In kermistaal: ein schönes sinnliches Vergnügen!” Het publiek wacht op de kermis geïnspireerde installaties en voorstellingen zoals knuffelmachine The Big Hug en Elvis-tentoonstelling de Presley Paranoia Freak Show. LunaLunaLuna is te vinden op de noordelijke groenstrook van de Burgemeester Brokxlaan en is dagelijks te bezoeken van 14:00 tot 00:00u.

Roze Maandag – Door Gijs FrankenEigen werk, CC BY-SA 3.0, Koppeling

Roze Maandag – viering van liefde en jezelf zijn

Acceptatie, gelijkwaardigheid en inclusiviteit worden traditiegetrouw gevierd tijdens Roze Maandag. Op 22 juli laat de Tilburgse Kermis zien dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. De dag start om 11:30u met de warming-up voor de Pride Walk. Deze start vervolgens om 12:30u aan de voorzijde van het station en eindigt op de Korte Heuvel waar Roze Maandag door burgemeester Theo Weterings wordt geopend. Gedurende de dag zijn er geweldige optredens en feesten zoals Holy Pink in de Muzentuin, Lollipop Outdoor Xtravaganza aan de Paleisring en Gay Karaoke in de Hall of Fame. Een kleurrijk feest waar iedereen welkom is.

Desperados Road Show

Voor wie houdt van een feestje is er de Desperados Road Show in de Spoorzone. Elke kermisdag kunnen bezoekers hier terecht bij verschillende podia waar een breed scala aan muziekconcepten de revue zullen passeren. Organisator Tim Frenken: “Dit jaar zijn er meer podia, is er een meer diverse line-up, een grote entree aan de Besterdkant, een grill & chill terras met livemuziek… en het is nog steeds gratis toegankelijk. We hebben ons best gedaan om iedere dag maximaal te kunnen knallen. Tot de hoogtepunten behoren sowieso de Qmusic Foute Party, Disco Snolly op Roze Maandag en de grootste Silent Disco van de stad.”

InstaMeet

Samen met Anne Travel Foodie organiseert Ticket to Tilburg ook dit jaar een InstaMeet op de Tilburgse Kermis. De avond speciaal voor Instagrammers die meer willen leren over fotografie vindt plaats op dinsdag 23 juli in Hotel Mercure. Deelnemers kunnen twee workshops bijwonen:

  • Een festivalfotografie workshop door Raldo Neven
  • Een Instagram workshop door Anne Travel Foodie

Na de workshop gaan deelnemers in groepsverband het festivalterrein van de Tilburgse Kermis op. Wie de tofste foto maakt wint munten voor het Desperados Road Show Festival. Klik hier voor meer info.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio