-2.8 C
De Bilt

Illegale woning en overtredingen van de Alcoholwet tijdens controle BIM

Heusden -Illegale woning en overtredingen van de Alcoholwet. Het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) heeft, in samenwerking met de politie en Enexis, op woensdag 21 september, diverse controles uitgevoerd in de gemeente Heusden.

Overtredingen

Er zijn 27 opslagboxen gecontroleerd. Hierbij zijn in één loods 32 gasflessen aangetroffen, die niet conform regelgeving werden opgeslagen. De gasflessen zijn per direct verwijderd. Tijdens de controle werd er een illegale woning aangetroffen in een loods, een overtreding van de Alcoholwet geconstateerd en er werd onrechtmatig gebruik van energie geconstateerd. Hiervoor zal een naheffing volgen.

Er is ook een supermarkt gecontroleerd. Hierbij werden illegale sigaretten en medicijnen in beslag genomen, omdat deze niet voldeden aan de Nederlandse wetgeving. Ook werd er een partij sterke drank in beslag genomen, omdat deze werden aangeboden in strijd met de Alcoholwet.

Melden helpt!

De rol van inwoners en ondernemers is ontzettend belangrijk bij het bestrijden van criminaliteit! Zij zijn de ogen en oren van de wijk. Met hun oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken en de destructieve gevolgen voorkomen. Inwoners en ondernemers kunnen verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden bij de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844 of bij spoed op 112. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Meldingen worden altijd serieus genomen en uitgezocht!

Eén overheid tegen criminelen

In Heusden werken we met verschillende partners hard aan het bestrijden van criminaliteit. Hierbij gaat het niet alléén om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners en ondernemers. Door samen te werken in het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) staan de deelnemende overheden sterker. Daardoor kunnen zij inwoners en ondernemers beter helpen om criminelen, letterlijk, buiten de deur te houden. De gemeenten Heusden, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught en Meierijstad maken onderdeel uit van het interventieteam. Door samen de ogen open te houden, geven we criminelen geen kans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio