17.6 C
De Bilt

Kom ook naar de ‘Week van de verbinding’

Oisterwijk – Van 18 tot en met 22 september is in onze gemeente de ‘Week van de verbinding’. Doel van deze week is dat iedereen in Oisterwijk volwaardig mee kan doen aan de samenleving. Dus ook inwoners met weinig geld of inwoners met een beperking of ziekte en hun mantelzorgers. Maar denk ook aan mensen die eenzaam zijn of dreigen te worden. 

De ‘Week van de verbinding is initiatief van Mentorhulp Oisterwijk, Dementievriendelijk Oisterwijk en De Samenwerkplaats. Mede mogelijk gemaakt door MIGO, WSD en de gemeente Oisterwijk. Samen zijn zij de Sociale ondernemers. Tijdens de ‘Week van de verbinding’ zijn er verschillende activiteiten in het Inside-gebouw, Heusdensebaan 48:

Dinsdag 18 september: de Aanschuiftafel XXL

Voor mensen die eenzaam zijn of weinig geld hebben organiseert Mentorhulp Oisterwijk ‘aanschuiftafels’. Om elkaar te ontmoeten. Normaal gesproken passen er 40 mensen aan een tafel. Nu komt er een aanschuiftafel XXL met plaats voor 100 mensen. Zorgatelier Walap zorgt voor creatieve uitdaging en als afsluiting een kleine lunch. Meedoen kan alleen na aanmelding. Mail hiervoor naar mentorhulpoisterwijk@outlook.com.

 • kosten: € 2,- per persoon
 • tijd: 10.00 tot 12.30 uur

Woensdag 19 september: Benefiet Diner

De sociale ondernemers die de ‘Week van de verbinding’ organiseren willen samen het project ‘Sociaal Veerkrachtig Oisterwijk’ starten. Om geld in te zamelen organiseren ze een benefietdiner. Op het menu staat de Indonesische keuken van de Belvertshoeve. Tijdens het diner zijn er optredens van de Koninklijke Harmonie Asterius en Danserswijk.

 • kosten: €40,00 per persoon (een vrijwillige donatie is welkom)
 • tijd: inloop 18.30 uur, aanvang diner/buffet 19:00 uur tot en met 23.00 uur
 • aanmelden: info@dementiecooperatieoisterwijk.nl

 

Donderdag 20 september: Samenwerkplaats Brabant

Sociale ondernemers uit heel Brabant droegen bij aan het advies ‘Het nieuwste Ondernemen’ uitgekomen in januari 2018) van Brabant Advies. Brabant Advies is het hoogste adviesorgaan van de Provincie Noord-Brabant. Zij laten een dag lang zien wat sociaal ondernemen inhoudt.

Programma:

 • 30 uur: ontvangst met uitleg over de Samenwerkplaatsen Brabant
 • 00 uur: aan de slag in de Ruimtetijd Capsule
 • 30 uur: transitielunch
 • 00 uur: U.Lab- live vanuit MIT Boston
 • tot 19.00 uur: afsluiten met een hapje en drankje.

 

Aanmelden kan per programmadeel via rsohier@brabantadvies.com. Informatie: Carry Rosenblatt Limpens (06) 181 44 372 / Karin Rentmeester (06) 479 33 872. Meedoen is gratis. Voor de transitielunch wordt een bijdrage naar eigen inzicht en draagkracht gevraagd.

 

Vrijdag 21 september: Pop Up ‘Sociaal Huis’

Het is de droom van de sociale ondernemers van de gemeente Oisterwijk om een Sociaal huis te realiseren, waarin ze samen kunnen werken. Een Sociaal Huis dat tegelijk ook een thuis is voor de kwetsbare inwoners van de gemeente Oisterwijk. Op deze dag (Wereld Alzheimer Dag) presenteren de sociale ondernemers van de gemeente Oisterwijk zich. Dat doen ze vooral in interactie met u. Loop gewoon binnen.

 • tijd: 15.00 uur tot en met 20.00 uur

 

Zaterdag 22 september: Intercultureel ontmoetingsfeest

De ‘Week van de verbinding wordt afgesloten met een ‘Intercultureel Ontmoetingsfeest’. Met hapjes van Broodje Aap en Linke Soep, Marokkaanse thee, muziek en schminken voor de kinderen.

 • Tijd: 19.00 tot 22.00 uur.

Kijk voor meer informatie op Facebook: Week van de Verbinding Oisterwijk.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio