7.5 C
De Bilt

Start bouw eerste 24 koopwoningen De Ligt IV in Alphen

Alphen NB – Vanmiddag was de eer aan wethouder Erik Wilmsen van gemeente Alphen-Chaam om de eerste steen te metselen van de bouw van de eerste 24 koopwoningen in De Ligt IV. Hier verrijzen straks 80 nieuwbouwwoningen.

Dit project komt op een perceel van 5.244 m2. Het gaat om 5 starterswoningen, 6 patiowoningen, 12 twee-onder-een kap woningen en 1 vrijstaande woning. Door de grote variatie aan woningtypen bouwt Vromans-Van Hal hier voor verschillende (lokale) doelgroepen. Het streven is dat de kopers in het najaar van 2023 hun nieuwe woning kunnen betrekken.

Aanwinst voor Alphen


Wethouder Erik Wilmsen: “Dit is een feestelijk moment voor Alphen. Ik ben blij dat we in Alphen eindelijk een inhaalslag kunnen maken, want er is veel vraag naar allerlei soorten woningen. De Ligt IV kan straks 80 huishoudens een thuis geven in alle segmenten op de woningmarkt. De Ligt IV wordt een mooie, duurzame en groene wijk. Een aanwinst voor Alphen. Het is heel mooi dat de aannemer al zo snel na de verkoop al kan starten met bouwen. Om snel iets aan de druk op de woningmarkt te kunnen doen, hebben we er als gemeente ook alles aan gedaan om bouwvertraging te voorkomen”

Lokale aannemer


Vromans-Van Hal is blij om in deze mooie wijk 24 koopwoningen te mogen realiseren. “Het is fijn om in je eigen dorp te mogen bouwen. We werken met lokale partijen en je merkt dat iedereen extra zijn best doet. De koopcontracten zijn vorige maand getekend en nu kunnen we al bouwen. Dat is echt uniek.”


Bewonerscollectief en huurwoningen


Vorig jaar maakte de gemeente het gebied bouwrijp. Naast deze projectbouw volgen er nog 33 woningen van bewonerscollectief CPO De Ligt IV. De deelnemers werken momenteel hard aan het uitwerken van de plannen en de omgevingsvergunning. De planning is dat zij volgend jaar starten met de bouw. De afspraak met woningstichting Leystromen is dat zij hier 12 huurwoningen realiseren. De insteek is dat bouw van deze huurwoningen ook volgend jaar start. “Dat betekent dat we binnen 2 jaar al 69 van de 80 woningen klaar zijn”, besluit de wethouder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio