5.3 C
De Bilt

College stelt raad nieuwbouw milieustraat voor op nieuwe locatie

Het college stelt de raad voor om samen met de gemeente Tilburg een nieuwe milieustraat te bouwen op een nieuw kavel in de buurt van de N65 (zuid- /oostzijde Tilburg). Ook stelt het college nieuwbouw van de gemeentewerf voor op de huidige locatie in Oisterwijk. De locaties van de milieustraat en gemeentewerf in Oisterwijk zijn verouderd en aan vernieuwing toe. De milieustraat in Haaren blijft behouden.

Nieuwbouw en een nieuwe locatie

Door als gemeenten samen te bouwen en te exploiteren is het mogelijk om een nieuwe milieustraat ruim op te zetten. Met betere doorstroom van bezoekers, goede bereikbaarheid en ruimere openingstijden. Deze punten werden ook genoemd in het burgerpanelonderzoek van mei 2022 door de gemeente Oisterwijk. Daar kwam ook uit naar voren dat mensen duurzaamheid (hergebruiken van materialen) en werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt belangrijk vinden. Het realiseren van één milieustraat in plaats van twee is voor de toekomst ook duurzamer. Daarnaast is het een voordeel dat de kosten met een verdeelsleutel tussen de gemeenten gedeeld wordt.

Verder onderzoeken

Na instemming van de raad volgt verder onderzoek voor uitwerking van het plan. Er wordt rekening gehouden met de functies gemeentewerf (o.a. opslag van materialen), milieustraat en activiteiten van een circulair ambachtscentrum (kringloopwinkel, hergebruik en reparatie van producten). We onderzoeken welke vergunningen en procedures er nodig zijn en welke planning daar bij past. Ook bereikbaarheid en belasting van het verkeer zijn aandachtspunten. Er vindt verdere afstemming plaats met de gemeente Tilburg voor het opstellen van een intentieovereenkomst. De raad beslist daarna opnieuw over de nieuwbouw en de kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio