21.6 C
De Bilt

Nieuw sporttoestel op het Drossaardveld voor jong en oud

Drossaard – Rond half augustus komt er een nieuw sporttoestel op het speelveld bij de Drossaard. Dit is een zogenaamd calisthenicstoestel. Calisthenics is een vorm van training met het eigen lichaamsgewicht, waarmee je je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit traint om een sterk en atletisch lichaam op te bouwen.

Initiatiefnemer

Het calisthenicstoestel komt er dankzij de inspanningen van initiatiefnemer, Jasper van Rees. Hierbij is hij bijgestaan door het jongerenwerk. We willen Jasper dan ook hartelijk bedanken voor zijn enthousiaste inzet.  Hij heeft heel veel tijd en energie gestoken in dit project. Naast de zoektocht naar financiële middelen zijn er ook twee bijeenkomsten georganiseerd voor de omwonenden. Nu alle lichten op groen staan kunnen we het toestel plaatsen.

Wie kan er gebruikmaken van het toestel?

Calisthenics is voor jong en oud. Er komt een instructiebord met informatie over het gebruik van het toestel. Ook zal het jongerenwerk geregeld lessen geven aan geïnteresseerden. Bovendien is het toestel ook geschikt voor bootcamp.

Planning werkzaamheden

In week 32 beginnen ze met het grondwerk, in week 33 plaatsen ze het toestel en in week 34 leggen ze het kunstgras aan en verzorgen ze de afwerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio