9.5 C
De Bilt

Gemeente Oisterwijk onderzoekt nieuwbouw Den Domp op locatie voormalig gemeentehuis Haaren

Haaren – De gemeente Oisterwijk en Stichting Gemeenschapsvoorzieningen Haaren (SGH) ondertekenden op 25 mei een intentieovereenkomst om samen de mogelijkheden te verkennen voor een nieuwbouwplan voor Den Domp. Uitgangspunt is dat het voormalige gemeentehuis in Haaren plaats maakt voor een nieuw gemeenschapshuis in combinatie met woningbouw.

Den Domp

Wethouder Dion Dankers: “Uit onze enquête bleek dat een groot deel van de inwoners uit Haaren – die gereageerd hebben – positief is over de locatie van het voormalige gemeentekantoor als plek voor het gemeenschapshuis. Dat was voor ons aanleiding om in afstemming met SGH een haalbaarheidsstudie te doen. Hierin zijn vier scenario’s onderzocht van transformatie tot sloop/nieuwbouw. Daar is een voorkeursscenario uitgekomen: sloop van het voormalig gemeentekantoor en nieuwbouw voor het gemeenschapshuis in combinatie met woningen op die plek.”

Gemeente Oisterwijk zoekt herbestemming voor gemeentehuis

Wethouder Anne Cristien Spekle is verantwoordelijk voor de herbestemming van het gemeentehuis. “Door het gemeenschapshuis op de plek van het oude gemeentekantoor te vestigen, draagt deze plek bij aan een levendig dorpshart van Haaren. Een plek waar inwoners elkaar ontmoeten en terecht kunnen voor ondersteuning. Sloop is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel financieel aantrekkelijk. Bovendien geeft het ons de kans om een duurzaam gebouw te realiseren dat gericht is op de toekomst.”

SGH werkt al enkele jaren aan een plan voor vernieuwing van gemeenschapshuis Den Domp. Voorzitter Maarten van Dijck: “het gebouw is toe aan een opknapbeurt en voldoet niet meer aan de eisen voor het huidige gebruik. We zien veel mogelijkheden voor een gemeenschapshuis op het Monseigneur Bekkersplein en kijken uit naar de volgende stap om dit verder te onderzoeken.” Omwonenden, gebruikers en andere geïnteresseerden zijn tijdens een informatiebijeenkomst op 25 mei in Den Domp geïnformeerd over de uitkomst van de haalbaarheidsstudie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio