7.5 C
De Bilt

Opdracht voor onderzoek naar Fire-Up door gemeente Oisterwijk gegeven

Op 13 juni jl. woedde een grote brand bij Fire-Up International B.V in Oisterwijk. Burgemeester Hans Janssen kondigde diezelfde dag een diepgaand onderzoek aan. Het college heeft hiervoor in haar vergadering van dinsdag 21 juni een onderzoeksopdracht vastgesteld. Het bedrijf Kappetijn Safety Specialists voert het onderzoek uit.

Onderzoeksopdracht naar Fire-Up

Het onderzoek gaat in op de actuele vergunningensituatie, de naleving van de voorschriften, de bevindingen bij controles en de feitelijke invulling voorafgaand aan en ten tijde van de brand. Daarnaast wordt een analyse gemaakt van de oorzaak van de brand en van het verloop van de incidentenbestrijding. Ook wordt het onderzoeksbedrijf gevraagd een oordeel te geven over de houdbaarheid van de vergunning op de huidige locatie of voorwaarden die daarvoor nodig zijn.

Vervolg

Het onafhankelijk onderzoek moet uiterlijk 1 september 2022 opgeleverd worden. Het college betrekt de uitslag van het onderzoek bij besluitvorming over de toekomst van Fire-Up op die locatie. Zodra meer duidelijk is zal hierover met alle betrokken partijen gecommuniceerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio