11.7 C
De Bilt

Overeenkomst voor Staalbergven gemeente Oisterwijk en Natuurmonumenten tot 2053

De gemeente Oisterwijk en Natuurmonumenten sluiten een meerjarige overeenkomst voor de huur van het perceel waar strand- en recreatiebad Staalbergven zich bevindt. De overeenkomst is voor de jaren 2023 tot en met 2052. Met het sluiten van de overeenkomst is een belangrijke stap gezet voor de toekomst van het bad.

Onderzoek naar duurzame zwembadtechnieken in Staalbergven

Een gespecialiseerd bureau onderzoekt welke duurzame zwembadtechnieken mogelijk zijn voor renovatie van het bad. De nieuwe techniek mag geen risico opleveren voor de aanwezige bijzondere natuurwaarden in het Staalbergven. De gemeente betrekt partijen die belang hebben bij het bad bij het proces. Voor het onderzoek naar de zwembadtechnieken heeft de raad geld beschikbaar gesteld. In de overeenkomst staat dat de gemeente het bad in beginsel zelf exploiteert, maar de overeenkomst geeft ook de ruimte om de exploitatie uit te besteden  aan een organisatie met ervaring.

Raad beslist over investeringsgeld en scenario’s

De gemeente en Natuurmonumenten mogen de overeenkomst tussentijds ontbinden wanneer de raad niet op uiterlijk 31 december 2023 een positief besluit neemt over de financiering van de renovatie. Voor het einde van het jaar 2023 legt het college verschillende scenario’s over de toekomst van het bad voor aan de raad.

Zwemseizoen 2023

De huidige zwembadinstallatie wordt niet meer in gebruik genomen. Dat betekent dat in het nieuwe zwemseizoen alleen het ven opent. De chloorbaden blijven dicht. Bezoekers kunnen zwemmen in het ven, gebruik maken van de ligweide, het zandstrand, de speeltuin en de horecavoorziening met terras. Een toegangskaartje kost – net als afgelopen seizoen – € 1,-.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio