11.9 C
De Bilt

Werkzaamheden station Tilburg krijgen aangepaste planning

ProRail vernieuwt het station in Tilburg. Het station heeft in 2015 al een nieuwe doorgang gekregen en het ‘kroepoekdak’ is opgeknapt. In 2020 en 2021 openden ProRail nieuwe fietsenstallingen aan de noordzijde en aan de zuidzijde. Als volgende stap gaan ProRail het spoor aanpassen bij station Tilburg, station Tilburg Universiteit en tussen deze beide stations. Een deel van dit werk voeren ProRail in 2023 uit, waaronder het afbouwen van het vierde perron. Een ander deel van de werkzaamheden vereist meer voorbereidingstijd en zal naar verwachting in 2024 worden uitgevoerd.

Werkzaamheden

In de zomer van 2023 rijden er in augustus vier dagen lang geen treinen van en naar Tilburg. ProRail werken dan aan het spoor in Tilburg en Oisterwijk. Ook wordt de onderdoorgang in Rijen onder het spoor geschoven. Oorspronkelijk zouden ProRail in augustus langer aan het spoor aan het werk zijn, om ook het gehele emplacement Tilburg om te bouwen. Maar de voorbereidingen daarvoor vragen meer tijd dan verwacht. Om die reden voeren ProRail deze zomer wel al veel voorbereidende werkzaamheden uit, maar bouwen we later het gehele emplacement om.

ProRail is nu met alle partners in gesprek om deze werkzaamheden zo snel mogelijk in te plannen. De wijzigingen aan het emplacement zijn nodig om het nieuwe vierde perron in dienst te stellen. Op dit moment werken ProRail de details voor de planning in augustus uit. Zodra duidelijk is op welke vier dagen de treinen niet rijden, maken ProRail dit bekend.

Werkzaamheden augustus 2023

Zoals het er nu naar uit ziet voeren ProRail in augustus 2023 onderstaande werkzaamheden uit. Omdat er nog voorstellen voor buitendienststellingen worden onderzocht, kunnen de werkzaamheden nog wijzigen.

  • Afbouw van het vierde perron
  • Gedeelte van de bovenleidingswerkzaamheden (Tilburg Universiteit – Tilburg Oost (splitsing Boxtel/Vught Tilburg West / Universiteit en Tilburg Loven – Vught))
  • Spoorstaafvernieuwing (Oisterwijk)
  • Spoorwerk op station Tilburg Reeshof
  • Perronwerkzaamheden op station Breda

Werkzaamheden later

Op een later tijdstip gaan ProRail dan aan de slag met de rennovatie van perron 1, met alle wisselvernieuwingen (inclusief seinwerkzaamheden), met alle wijzigingen die nodig zijn om het vierde perron in dienst te stellen en de vervanging van de bestaande trappen. Deze kunnen pas worden vervangen in de nieuw te plannen buitendienststelling in 2024. Het is namelijk nodig om gedurende een langere periode een station zonder reizigers te hebben om de trappen te vervangen.

Hinder

Komende zomer gaat de reiziger slechts beperkt hinder hebben van het werk, er is slechts een buitendienststelling van het spoor van vier dagen. Dit is onder andere ook gunstig voor bezoekers van evenementen zoals de kermis, die hier dan geen hinder van zal ondervinden. De verwachte hinder voor omwonenden van de bouw van het vierde perron blijft ongewijzigd. Dit is nu en blijft de komende maanden merkbaar. Hierover blijven we de omgeving (bewoners en bedrijven) over informeren via brieven en de bouwapp.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio