2.1 C
De Bilt

Regio Deal Midden-Brabant: Waalwijk ontvangt 3 miljoen euro

Vandaag werd de Regio Deal Midden-Brabant ondertekend. Binnen deze deal werken de Rijksoverheid, gemeenten, onderwijs- en kennisinstellingen en bet bedrijfsleven samen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven, wonen en werken in onze regio. Het Rijk investeert 12,5 miljoen euro in deze deal. Waalwijk ontvangt hiervan 3 miljoen euro voor het project Smart Port Waalwijk. Dit geld draagt bij aan het elektrisch maken van de nieuwe insteekhaven.

Regio Deal Midden-Brabant

Wethouder Frank Spierings is blij dat de deal is ondertekend: “Innoveren, experimenteren en ondernemen met de mens centraal sluit naadloos aan bij Waalwijk. Wij zijn een gemeente met ondernemende inwoners en pionierende ondernemers. Dankzij deze Regio Deal bouwen we verder aan de eerste volledig elektrische en daarmee ‘emissieloze’ binnenhaven van Nederland. Dit is goed voor de brede welvaart in Waalwijk én de hele regio Midden-Brabant.”

Bedrijfsleven en lokale overheden

De Regio Deal bestaat niet alleen uit een bijdrage van de Rijksoverheid. In totaal wordt er ruim 30 miljoen euro geïnvesteerd in de regio Midden-Brabant. Regionale overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven investeren ruim 17,5 miljoen euro. Deze investeringen moeten ervoor zorgen dat de economische ontwikkeling hand in hand gaat met een duurzame leefomgeving en met gezondere en gelukkigere inwoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio