12.5 C
De Bilt

Riel in gemeente Goirle krijgt glasvezel van Glaspoort

Glaspoort realiseert, samen met aannemer BAM, 1000 aansluitingen in Riel in de gemeente Goirle. Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Supersnel, betrouwbaar en duurzaam internet is belangrijk om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan het groeiende datagebruik.

Werkzaamheden

In mei is aannemer BAM begonnen met de graafwerkzaamheden. In juli worden de graafwerkzaamheden in de straten van Riel afgerond. Daarna worden de woningen op dit glasvezelnetwerk aangesloten. De verwachting is dat de woningen en bedrijven in Riel aan het eind van het eerste kwartaal 2025 zijn aangesloten op het netwerk van Glaspoort.

Glasvezel in Riel

In Riel is al glasvezel aangelegd door een andere partij. Glaspoort legt ook een glasvezelnetwerk aan. Als bewoners al een glasvezelaansluiting van een andere partij hebben, dan plaatst Glaspoort gewoon een extra glasvezelaansluitpunt in de woning. Zonder kosten of verplichtingen.

Door de aanleg van het open glasvezelnetwerk van Glasport hebben de inwoners van Riel straks keuze uit veel verschillende providers waaronder KPN, Solcon en Plinq.

Gratis glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Het laten plaatsen van een glasvezelaansluiting in de woning is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Met de glasvezelaansluiting van Glaspoort kunnen bewoners kiezen uit meer dan 25 providers die hun internet- en telecomdiensten aanbieden. Bewoners bepalen zelf of ze een abonnement afnemen bij één van de providers op het open glasvezelnetwerk van Glaspoort.

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP

Met die joint venture versnelt zij de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelaansluiting. Wat Glaspoort betreft wordt glasvezel de standaard. Met glasvezel van Glaspoort is men klaar voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio